28 / 03 / 2024

bina yıkımına develi protesto

bina yıkımına develi protesto

Gaziantep'te yayın yapan bir televizyon kuruluşuna ait stüdyo binası, kaçak yapı nedeniyle yıkıldı.Tahmazoğlu: "Hiç kimsenin kanunlar karşısında ayrımcılığı yok. İster televizyon sahibi, patron ve işçi olsun kanunlar karşısında herkes eşittir" dedi.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi ekipleri Ankara Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başladı.

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Zonguldak Karaelmas’ta eski binanın yıkımına tepki!

Zonguldak’ta Karaelmas Mahallesi Rıza Ulusman Sokak’ta eski bir binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Vatandaşlar ise yıkıma tepki gösterdi. 

Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşüm yıkımına inceleme!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm dahilinde yıkımı gerçekleştirilen bir binanın molozları, karşı binadaki bazı evlerin camlarına geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

bina yıkımına develi protesto Haberi

bina yıkımına develi protesto

Gaziantep'te, uydu üzerinden yayın yapan televizyonun yöneticileri, kaçak yapı kararı bulunan ek binalarının yıkımını deve keserek protesto etti.


Televizyonun sahibi Mehmet Baharoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun kendilerine 5 yıldır binalarının yıkılacağını söylediğini belirtti. Binanın kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldığını ifade eden Baharoğlu, "Binanın yıkılması çok güzel oldu. Belediye ekiplerinin eline sağlık. Yıkılan binayı yazın stüdyo olarak kullanıyoruz. Belediye ekipleri, kaçak yapı olduğunu söylüyor. Doğrudur, Gaziantep'in yüzde 87'si kaçak yapıdır. Bizim binamızla yıkım başladı. Ekipler, inşallah bunda sonra da diğer binaları yıkmaya devam eder" dedi.


Baharoğlu'nun açıklamasının ardından belediyeye tepki amacıyla deve kesildi. 


Belediye ekipleri de binanın yıkımına başladı. 


Bu arada Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise kaçak yapı nedeniyle alınan yıkım kararın ilgili firmaya daha önce ulaştırıldığını söyledi.


Firmanın konuyu mahkemeye taşıdığını anlatan Tahmazoğlu,...