27 / 04 / 2024

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.



Üsküdar Zeynep Kamil Mahallesi Nasrettin Hoca Sokak’ta dün sabah 3 katlı metruk bir binanın herhangi bir önlem alınmadan yıkılması tepkilere neden oldu. Sözcü'de yer alan habere göre; Sözcü Whatsapp İhbar Hattı’na ulaşan görüntülerde, sokak üzerinde bir binanın bir iş makinesiyle yıkılma anı görüldü. 

Üsküdar da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

Görüntüleri kaydeden çevre sakini, yıkımın oluşturduğu sarsıntıyı 4 bina öteden hissettiklerine dikkat çekerek, “O esnada deprem oluyor zannettim. Balkona çıktığımda bu manzarayla karşılaştım” dedi. Yıkımı yapan kişiye seslenerek uyarı yaptığını, ancak operatörün "Senin bina yeni merak etme bir şey olmaz" diyerek olayı hafife aldığını belirtti. Bunun üzerine polisi ve belediyeyi aradığını ve ancak bu şekilde ekipler geldikten sonra çevreye şerit çekilerek güvenlik tedbirleri alınmaya çalışıldığını dile getirdi.

Görüntülerde ise şu ifadelere yer verildi:

“Burası İstanbul'un göbeği Üsküdar Zeynep Kamil… Kontrolsüz bir yıkım var. Bir tane güvenlik önlemi yok, bir tane zabıta yok. Bir polis yok. Herkes kafasına göre bina yıkıyor. Bir Allah'ın kulu gelip kontrol etmiyor. Ahbap çavuş ilişkisiyle mi yürüyor bu işler Türkiye'de.”

İzmir'de kontrollü yıkım esnasında bir binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı!


Geri Dön