19 / 04 / 2024

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.



İzmir'in Karşıyaka ilçesi Şemikler Mahallesi'nde yıkımına geçen hafta başlanan Dostluk Sitesi'ndeki bir blokta, çalışmalar bugün de sürdü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yetkililer, yıkım öncesi binanın yanında bulunan Nafi Cemal Apartmanı'nı olumsuzluk yaşanmaması adına tedbir amaçlı olarak tahliye etti.

Daha sonra yıkım çalışmalarına başlanan 8 katlı blok, çalışmalar sırasında tamamen yıkıldı. Bu esnada bina, tahliye edilen söz konusu apartmanın üzerine çöktü.

Ekiplerin önceden geniş güvenlik önlemleri almaları sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilirken,  Nafi Cemal Apartmanı da hasar aldı.

Evlerine girmelerine izin verilmeyen bina sakinleri, olaydan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından misafirhanelere alındı.

İzmir de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

Olayda evi hasar gören bina sakinlerinden Metin Yılmaz, yıkımı yapan firmanın kusurlu olduğunu öne sürerek, "Artık nasıl çalıştılarsa, binayı bizim yeni binanın üzerine yıktılar. Binamız ağır hasarlı oldu. Şimdiye kadar firma yetkililerine ulaşamadık. Ne olacağını bilmiyoruz. Şimdilik misafirhaneye aldılar ama bu kalıcı çözüm değil." dedi.

Emrah Karan ise yıkımdan önce her ihtimale karşı binayı boşaltmalarının istendiğini ve bunun üzerine evlerinden çıktıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çıktık, yıkımı seyrediyorduk. Binanın yıkım şeklinden de belliydi, çünkü bina çok ince bir şekilde 2 kolon arasında kalmış. Önce ön taraftan yıkım yapmak istediler öne doğru devirmek için ama ön taraftaki kolon devrilmedi. Sonra yan kolonlarda çalışma yapmaya çalıştılar. Yan kolona arkadan müdahale ediyorlardı, bina bir anda devrildi. Yıkılırken de bizim binaya vurdu yıkıldı."

 

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir'de kontrollü yıkım esnasında bir binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı!


Geri Dön