25 / 04 / 2024

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası ağır hasar alan binaların yıkımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde Bayraklı ve Bornova’da 488 ağır hasarlı binanın daha yıkımı başladı.



İzmir Seferihisar'da 30 Ekim tarihinde  meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Bayraklı ve Bornova'daki proje alanları dışında ağır hasar gören 488 binanın daha yıkım işlemine başlandı. Depremin ardından 215 bin binada hasar tespit işlemi gerçekleştirilen kentte, 680 ağır ve 800 orta hasarlı binayla ilgili yürütülen yıkım ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; Bayraklı ve Bornova'da 100'e yakın binanın yıkımının tamamlanmasının ardından söz konusu alanlarda yeni yapılar için inşaat başladı.

 İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak, 5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen yıkım çalışmalarında hızlı şekilde ilerlediğini söyleyerek "Bütün proje alanlarında inşaatlar başladı. Bayraklı Şehir Hastanesi yanında bulunan rezerve alanda ilk etap ihalemizi 397 konut olarak yaptık, bölgede çalışmalar başladı. Bu ay itibarıyla orada 3 bin 500 konutun daha yapım ihalesine çıkacağız. Vatandaşların yıkımını üstlendiği binalarla ilgili inşaat işine bakanlık karışmadı. Ancak hak sahiplerine rezerv alanda yapılacak konutlardan verilecek. İsteyenler kendi arazilerinde de inşaatlarını yapabilecek" dedi.

İzmir'de depremde ağır hasar gören 488 bina yıkılacak!

 


Geri Dön