19 / 04 / 2024

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları sürüyor!

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları sürüyor!

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda dönüşümle ilgili süreçte takip edilecek yasal mevzuat, yapılaşma, emsal hesapları ve kütle planları gibi konularda Başkan Mehmet Özhaseki'ye bir sunum yapıldı...



KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden birisi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda dönüşümle ilgili süreçte takip edilecek yasal mevzuat, yapılaşma, emsal hesapları ve kütle planları gibi konularda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye bir sunum yapıldı. 


Başkanlık Toplantı Salonu'nda ilgili belediye bürokratlarının da katılımıyla gerçekleştirilen sunumda Doğukan İmar Ltd. Şti'den Şehir Plancısı Nadir Doğan tarafından dönüşüm esnasında takip edilecek yasal süreç, mer'i mevzuatlar, emsal hesaplan ve kütle planlan vs. gibi konularda bilgiler sunuldu. 

Öte yandan Kayseri'nin en önemli tarihi eserlerinden birisi olan Cami-i Kebir ve çevresinde yapılacak kentsel dönüşüm ve çevre düzenleme çalışmaları da masaya yatırıldı. 


Başkan Özhaseki'nin yanışını Büyükşehir ve Melikgazi Belediyeleri'ııden konuyla ilgili yetkililerin katıldığı toplantıda tarihi Cami-i Kebir ve çevresinde yapılacak çalışmalar ele alındı. 


Bu kapsamda yıkılması planlanan binalar ile yapılacak katlı otoparkın ayrıntılı olarak değerlendirildiği toplantıda ayrıca Cami-i Kebir ve etrafındaki diğer tarihi eserlerin önplana çıkartılması ve tarihi dokuya uygun bir yapılaşma gerçekleştirilmesi gibi ayrıntılar üzerinde duruldu. 


Anayurt 


Geri Dön