25 / 04 / 2024

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm projesi 2018'de bitecek!

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm projesi 2018'de bitecek!

Niğde Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Efendibey Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor. Projenin 2018 yılının sonunda tamamlanması bekleniyor.



Niğde Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar yoğun bir tempoyla sürüyor. Başkan Akdoğan mevcut İmam Hatip Lisesi'nin yıkılarak şuanda olduğu yerin meydan haline getirileceğini söyledi. 


SONBAHAR A KADAR YENİ İMAMHATİP LİSESİNİ BİTİRECEĞİZ 

Niğde'nin çehresini değiştirecek olan Efendibey Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan kentsel dönüşüm projesinde devam eden çalışmalar ve gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yeni İmam Hatip Lisesi ihalesinin yapılacağını hatırlatan Başkan Akdoğan, *' Mevcut İmam Hatip Lisesi yıkılarak yeni İmam Hatip Lisesi'nin ihalesi yapılacak. Kentsel Dönüşüm alanında inşa edilecek olan yeni İmam Hatip Lisesi de bu yıl sonunda tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılma hazır hale getirilecek. Şuandaki İmam Hatip Lisesi'nin olduğu yeri meydan haline getirip o yolu da kentsel dönüşüm içerisinden getirdiğimiz 35 metrelik bulvarımızla Bankalar Caddesi'ne bağlamış olacağız. İmam Hatip'in oradan kaldırılarak Niğde Evleri'ne kadar 35 metrelik bir yolda, bulvarda gidiliyor olması Niğdemiz açısından önemli bir proje" dedi. 


900 ADET İŞ YERİ OLACAK 

Proje kapsamında yer alacak iş yerlerinin esnaf ve tüccar açısından önemli değerde olduğunu belirten Başkan Akdoğan ° Bu proje içerisinde 900 adet yeni iş yeri bulunacak. Niğdemiz esnafına ve tüccarına bu işyerlerinin bir dönüşümü olacaktır. İnsanlarımız oradan iş yeri kiralama imkanı bulacaklar" şeklinde konuştu. 


2018 SONUNDA KENTSEL DÖNÜŞÜM TAMAMLANMIŞ OLACAK 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan önümüzdeki yılın sonunda projenin tamamlanacağın müjdesini verdi. Akdoğan sözlerini şu ifadelerle noktaladı. ° TOKI rezervinde tuttuğu arsalar üzerinde de yeni konut ihalelerini 6. ayın sonuna kadar tamamlayacak. İnşallah 2018 sonunda Kentsel Dönüşüm projemiz tamamlanmış olacak. Hedefimize kararlı adımlarla ilerleyerek şehrimizin cazibe merkezine kentsel dönüşüm projesi sayesinde kavuşmuş olacağız".



Bor'un Sesi Gazetesi


Geri Dön