19 / 04 / 2024

İzmir yıkım çalışmaları

İzmir yıkım çalışmaları

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

İzmir'de 145 bin 677 binada hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

İzmir depremiyle ilgili hayata geçirilen çalışmalar hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de 145 bin 677 bina ile 737 bin 291 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

KİPTAŞ Bağcılar Kirazlı'da yıkım çalışmalarını tamamladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar Kirazlı'da hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında blok yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Yakın zaman içerisinde projede temel atma işlemleri gerçekleşecek. 

Rize'de yıkım çalışmaları sona eriyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor. 174 ofis ve 60 konutun tahliye edilmesinin ardından başlanan yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Marmaris Belediye Binası'nın yıkım çalışmaları başlıyor!

Marmaris'te depreme dayanıksız olduğu belirlenen belediye binası için yıkım kararı verildi. Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Oktay, "İzmir depremi sonrası yaptırdığımız testlerde binanın dayanıksız olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Aydın'da depreme dayanıksız okullarda yıkım çalışmaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullarda yapılan güçlendirme ve yıkım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkım yapılırken çöktü!

İzmir'de yıkım çalışmalarına başlanan binalardan Canbazoğlu Apartmanı çalışmalar sırasında tamamen çöktü.

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tam gaz!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen selde büyük zarar gören Dereli'de yıkım çalışmaları hız kesmeden sürüyor...

Kütahya Vefa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Vefa Mahallesinde gerçekleştirilecek olan yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Kütahya Belediyesi ekipleri, hak sahiplerinden teslim aldığı konutların yıkım çalışmalarına başladı...

İzmir yıkım çalışmaları Haberi

İzmir yıkım çalışmaları

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Şemikler Mahallesi'nde yıkımına geçen hafta başlanan Dostluk Sitesi'ndeki bir blokta, çalışmalar bugün de sürdü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yetkililer, yıkım öncesi binanın yanında bulunan Nafi Cemal Apartmanı'nı olumsuzluk yaşanmaması adına tedbir amaçlı olarak tahliye etti.

Daha sonra yıkım çalışmalarına başlanan 8 katlı blok, çalışmalar sırasında tamamen yıkıldı. Bu esnada bina, tahliye edilen söz konusu apartmanın üzerine çöktü.

Ekiplerin önceden geniş güvenlik önlemleri almaları sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilirken,  Nafi Cemal Apartmanı da hasar aldı.

Evlerine girmelerine izin verilmeyen bina sakinleri, olaydan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından misafirhanelere alındı.

Olayda evi hasar gören bina sakinlerinden Metin Yılmaz, yıkımı yapan firmanın kusurlu olduğunu öne sürerek, "Artık nasıl çalıştılarsa, binayı bizim yeni binanın üzerine yıktılar. Binamız ağır hasarlı oldu. Şimdiye kadar firma...