23 / 04 / 2024

Gaziantep'te Çocuk Hayvanat Bahçesi kuruldu!

 Gaziantep'te Çocuk Hayvanat Bahçesi kuruldu!

Hayvanat Bahçesi çocukların ders kitaplarında ve fotoğraflarda gördükleri hayvanları bire bir canlı olarak görmesi ve onları yakından tanıyabilmesi için “Çocuk Hayvanat Bahçesi” kurdu



Gaziantep Hayvanat Bahçesi içinde yer oluşturulan Çocuk Hayvanat Bahçesi’ni “Ali Baba’nın Çiftliği” mantığı ile dizyan ettiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Şube Başkanı Celal Özsöyler, böyle bir yeri ailelerden gelen yoğun istek doğrultusunda oluşturduklarını kaydetti. Çocuk Hayvanat Bahçesi’nde 20 türden 100 civarında hayvan bulunuyor.


Aileleri ile birlikte gelen çocuklar hazırlanan Çocuk Hayvanat Bahçesi’nde genellikle tavşan ve güvercin bölümünde daha çok zaman geçiriyorlar. Tavşan, güvercin, tavuk, civciv, koyun, keçi gibi evcil hayvanların yavrularının yer aldığı bölümde sevimli yavruların yanına giden çocuklar zaman zaman onları öpüyor ve seviyor.


Tarsus’tan kız kardeşinin ziyaretine geldiğini ifade eden Zehra Akar isimli vatandaş, kardeşinin tavsiyesi ile hayvanat bahçesine geldiğini ve çok beğendiğini ifade etti. Tarsus’ta da hayvanat bahçesinin olduğunu, ancak bu kadar büyük ve tür açısından zengin  olmadığını belirten Akar, “Ben inanın çok beğendim. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Çocuk hayvanat bahçesi bölümü ise beni gerçekten çok etkiledi. Çocuklarım bugüne kadar hiç güvercin ve tavşan ile bu kadar yakın olmamışlardı. Fırsat bulduğum zaman yine buraya gelmek istiyorum” diye konuştu.


Ailesi ile Tarsus’tan gelen Ahmet Akar isimli çocuk ise, “Ben 12 yaşındayım ve tavşanları çok seviyorum. Hayatımda ilk kez bir tavşan ve güvercini elime aldım. Çok mutlu oldum. Bana bu fırsatı verenlere teşekkür ediyorum. Ailem izin verirse gelecek sene tekrar gelmek istiyorum.” şeklinde konuştu.


Çocukların hayatlarında gördükleri hayvanlara bizati yaklaşmak ve onu eline alıp sevmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Özsöyler, “İsteyen çocuk istediği hayvanı eline alıp sevebiliyor. İstediğinden fotoğraf çektirebiliyor. Bir nevi hayvan sevgisini kazanmış oluyorlar. Hayvanlarla yakın temas kurmak çocukların psikolojik gelişimlerine de destek veriyor. Çocuklar dünyada bir arada yaşadıkları canlıları yakından tanıma fırsatı buluyorlar” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön