26 / 04 / 2024

Gaziantep'te iki inşaat fuarı birden başlıyor!

Gaziantep'te iki inşaat fuarı birden başlıyor!

Buıldeast Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve Gayrimenkul Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı 4-7 Ekim tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek.



Buıldeast Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve Gayrimenkul Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı eş zamanlı olarak 4-7 Ekim tarihleri arasında Gaziantep'te düzenleniyor. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Gaziantep inşaat sektörü, Ortadoğu pazarlarından daha fazla pay almayı planlanıyor. Fuarların sektörün Ortadoğu buluşması niteliğinde olacağını söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, "Gaziantep'i inşaat sektörünün Ortadoğu'daki merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.

İnşaat sektörüne göre ekonominin anlaşılacağını açıklayan Çeliktürk, "İnşaat sektöründeki canlılık, ekonomiyi doğrudan etkiler. Eğer inşaat sektörü canlı ise ekonomi yani iç piyasa da canlıdır. Çünkü bizim sektörümüz onlarca sektörü doğrudan etkiler. Bu nedenle inşaat sektörünü daha da canlandırmak ve büyütmek ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşımaktadır" açıklamasında bulundu.

Fuarların Gaziantep inşaat sektörünün Ortadoğu'ya açılması için fırsat yarattığını söyleyen Başkan Çeliktürk, "Ortadoğu'dan da yoğun katılımın beklendiği fuarlarımızda, mühendislerimize teknik konularda da çeşitli seminerler vereceğiz. Bu fuarlarla bir taraftan iç piyasada canlılık sağlarken, diğer taraftan da Gaziantep'in müteahhitlik hizmetleri ve yapı malzemeleri alanında Ortadoğu'da merkez üs olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Suriye'de savaşın tamamen sona ermesi ile bu kez ülkenin yeniden imarı gündeme gelecek. Gaziantepli müteahhitler ve sektör temsilcileri olarak Suriye'nin imarında söz sahibi olmak istiyoruz. Fuarımız, Ortadoğu ülkelerinden gelecek olan sektör temsilcileri ile iş ortaklıklarının kurulması ve ortak projeler hazırlanması konusunda da faydalı olacaktır. Diğer taraftan gayrimenkulde stok fazlalığı var. Gayrimenkul fuarı ile de stok fazlası konutları yabancı yatırımcılarla buluşturmayı planlıyoruz. Fuarda mühendislerimize hizmet içi eğitimler de verilecek. 4 günlük fuar boyunca her gün teknik bir seminer vereceğiz. Konusunda uzman profesör ve kişiler, sektörümüzle ilgili gelişmeler konusunda eğitim verecek" diye konuştu.
 


Geri Dön