29 / 03 / 2024

Gaziantep'te uydu kent için saha çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'te uydu kent için saha çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep’in önemli sıkıntılarından birisi olan konutlaşma ve kentleşme alanlarına geniş kapsamlı bir çözüm getirmeyi hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu doğrultuda alan çalışmalarına başladı.



 Gaziantep’i daha kaliteli ve yaşanabilir bir yaşam seviyesine çıkarmak için çalışacaklarını her fırsatta dile getiren Şahin, daha güvenli ve kaliteli konutlar yapmak için saha çalışmalarına hız verdi.

 

5’inci organize sanayi bölgesinin arka kısmında arsa tespit çalışmaları yapan Başkan Şahin, burada 7,5 milyon metre kare alan üzerinde incelemelerde bulundu. Uydu kent yapılması düşünülen projenin saha çalışmasını yapan Şahin, bölgenin bürokratik çözümlerinin tamamlandığını ve en kısa zamanda projeye başlayacaklarını kaydetti.  

 

Gaziantep’in sürekli nüfus artışı sağladığını, bu artışa bir çözüm bulmak için konut alanlarının olması gerektiğini belirten Şahin, “Bu bağlamda arkadaşlarımız ile oturup bir karar verdik. Her gün nüfusu hızlı bir şekilde artan kente kalıcı çözümler bulmamız gerekiyordu. Özellikle sanayi bölgesinde çalışan işçilerimizin kent merkezine gidip gelmelerini kolaylaştırmak için organize sanayiye yakın bir bölgede konutlaşma yapmak istiyoruz. Bunun alt yapı çalışmalarına başladık. Kısmet olursa işçilerimize en iyisini yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön