29 / 03 / 2024

Gaziantep'te yılda 300 milyon metrekare halı üretiliyor!

Gaziantep'te yılda 300 milyon metrekare halı üretiliyor!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na 60'ı Gaziantep'ten 100'e yakın Türk firmasının katılmasının sektör açısından önemli olduğunu belirtti.




Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, dünya parça halı üretiminin yüzde 57'lik kısmının Gaziantep'te gerçekleştirildiğini bildirdi.


Topçuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'nın Hannover kentinde açılan ve 20 Ocak'a kadar devam edecek olan Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na 60'ı Gaziantep'ten 100'e yakın Türk firmasının katılmasının sektör açısından önemli olduğunu belirtti.


Türk firmalarının önceki dönemlerde temsilci veya gözlemci olarak katıldıkları fuara bugün üretici olarak katıldıklarını vurgulayan Topçuoğlu, "Dünya markaları Gaziantep'ten gelecek üreticilerin koleksiyonlarını görmek için sabırsızlanıyor. Bu, Gaziantep ve ülkemiz için gurur kaynağıdır" ifadelerini kullandı.


Dünyada parça halı üretiminin yüzde 57'lik kısmını tek başına Gaziantep'in gerçekleştirdiğine dikkati çeken Topçuoğlu, şunları kaydetti:


"Gaziantep'te 180 üretici firma, yıllık 300 milyon metrekare halı üretiyor. Gaziantep halı sektörü, Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayan bir sektör. Geçen yıl 1 milyar 628 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Sektörde on binlerce insan istihdam ediliyor. Sektörün gelişmesi, trendleri belirleyen bir konuma gelmesi elbette önemli. Gerek üreticilerimizin gerekse ihracatçılarımızın, pazarda aktif rol alarak fiyatlarda belirleyici olması, sektörün geleceği açısından çok önemli."


Topçuoğlu, GSO'nun da stant açtığı fuarda, Türk iş adamlarına görüşmelerinde yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdi.



AA


Geri Dön