16 / 04 / 2024

Gürkan Bakırküre: İstanbul'a 5 yılda 3 milyon metrekare ofis yapılacak!

Gürkan Bakırküre: İstanbul'a 5 yılda 3 milyon metrekare ofis yapılacak!

Yabancı yatırımcının artan ilgisi ofis sektörünü hareketlendirdi. 5 yılda 3 milyon metrekare ofis yapılacağını söyleyen Bigg Mimarlık Genel Müdürü S. Gürkan Bakırküre, "İstanbul yönetim üssü oluyor" dedi...



Türkiye'de artan yabancı yatırımcı ilgisi ofis pazarını hareketlendirdi. Halihazırda yaklaşık 4 milyon metrekare A Sınıfı ofis bulunan İstanbul'da, 5 yıl içinde 3 milyon metrekare ofis yapılacak. Bunun yaklaşık yüzde 40'ı ise yabancı yatırımcılara satılacak. Mimari ofis dizaynı alanında hizmet veren Bigg Mimarlık Genel Müdürü S. Gürkan Bakırküre, "İstanbul yabancı yatırımcı için hap konumunda. Batıyla doğu arasına açılmak isteyen yatırımcı İstanbul'da ofis tutuyor. 3'üncü Havalimanı'yla birlikte cazibesi daha da arttı. Bu gidişle 5 yıl içinde İstanbul bölgenin yönetim üssü olur" dedi. Yatırım hareketinin mimari ofis dizaynı sektörünü hızlandırdığını vurgulayan Bakırküre, 5 yılda resmi süreçleri tamamlanmış 3 milyon metrekare ofis binasının inşa edileceğini ve bunun yüzde 40'ının yabancı yatırımcıya satılacağını söyledi. Sektörün ekonomiye paralel hızla büyüdüğünü belirten Bakırküre, şunları anlattı: "Yabancı yatırımcılar özellikle 2010'dan sonra çok hızlı bir büyüme trendine girdi. Bu da ofis pazarındaki hareketi daha da artırdı. Örneğin 'Bize 10 yıl boyunca bin 500 metrekarelik bir ofis alanı yeter' diyen yabancı yatırımcı tahmin ettiğinden de hızlı büyüyünce 2 yıl sonra gelip ofisini genişletme talebinde bulundu. Bunun gibi birçok örnek var." 


AVRUPA'YA AÇILIYORUZ 

Türkiye'de mimari ofis dizaynı sektörünün çok geliştiğini belirten Bakırküre, bu alanda hizmet ihracatının da yapıldığını aktardı. Bakırküre, "Sektörümüz gerek dünya trendleri gerek çağdaş tasarım gerekse teknolojik donanım açısından oldukça ileri bir seviyede. Ülkemizin doğuyla batı arasındaki konumu da her iki tarafın tasarım dilini çözmemizi kolaylaştırıyor" diye konuştu. Bigg Mimarlık olarak 1999'dan beri Romanya, Kazakistan, Türki Cumhuriyetler ve Dubai'ye hizmet verdiklerini anlatan Bakırküre, Avrupa'ya açılmaya hazırlandıklarını belirterek, "Türkiye ofis açan Avrupalı pek çok yatırımcıya mimari ofis dizaynı hizmeti verdik. Burada edindiğimiz know-how'ı şimdi Avrupa'ya taşıyacağız" dedi. 


SORUNLU SÜRECİ PAKET HİZMETLE BİTİRECEK 

Bakırküre, Türkiye'de mimari ofis dizaynı hizmetini tek çatı altında toplayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bakırküre, "Ofisin yerinin belirlenmesinden tutun altyapısına, tasarımından taşınmaya kadar tüm süreçleri paket halinde sunacağız. Böylece firma için sorunlu olan tüm süreçleri de üstlenmiş olacağız" şeklinde konuştu.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön