19 / 04 / 2024

Yes Oto, 5 yılda 3 milyon TL yatırım yaparak ofis sayısını 60'a çıkaracak!

Yes Oto, 5 yılda 3 milyon TL yatırım yaparak ofis sayısını 60'a çıkaracak!

Dünyanın en büyük araç kiralama firması Enterprise'la anlaşma imzalayan Yes Oto, 5 yılda 3 milyon TL yatırım yapacak. Şirket, 2016'da K. Irak ve Türk Cumhuriyetleri'ne ofis açacak...



Dünyanın en büyük araç kiralama firması Enterprise'la anlaşma imzalayan Yes Oto, 5 yılda 3 milyon TL yatırım yapacak. Şirket, 2016'da K. Irak ve Türk Cumhuriyetleri'ne ofis açacak.


Gürbaşlar Grup'un iştiraki YES Oto, ABD merkezli dünyanın en büyük araç kiralama firması Enterprise'la franchise anlaşması imzalayarak hedef büyüttü. Bu işbirliğiyle sektörün lider firması olacaklarını belirten YES Oto Kiralama Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özarslan Tangün, 5 yılda 3 milyon TL yatırım planladıklarını söyledi. Tangün, "2 bin 500 araçlık kısa dönem filomuz var. Bu sayıyı 5 bine çıkaracağız. 46 ofisimiz bulunuyor. Bunu da 60'a ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi. 


TÜRK CUMHURİYETLERİ'NE OFİS 

Enterprise'ın Türk Cumhuriyetleri ve Kuzey Irak'ta tek lisansörü olduklarını kaydeden Tangün, "Bu bölgeler bizim sorumluluğumuzda. 2016'da bölgede birçok ofis açmayı planlıyoruz" diye konuştu. Sektörün yıllık yüzde 10 büyüdüğünü, kendilerinin bu oranı yükseltmeyi planladıklarını kaydeden Tangün, Enterprise'ın dünyanın en gelişmiş araç kiralama yazılım programına sahip olduğunu vurguladı. Bu gücü Türkiye'de kullanacaklarını belirten Tangün, "ÖTV artışı maliyetleri etkiledi. Ancak kârdan fedakârlık ederek bunu müşteriye yansıtmadık. Yüksek faizler de maliyetlerimizi artıyor" şeklinde konuştu. 


'3'ÜNCÜ HAVALİMANI'NA KATKIYA HAZIRIZ'

Yes Oto Yönetim Kurulu Üyesi Selim Başdemir ise, 3'üncü Havalimanı'yla ilgili uyarılarda bulundu. Başdemir, projenin dünya standartlarında dizayn edilmesi gerektiğini ve araç kiralama işinin bunun en önemli parçalarından biri olduğunu vurgulayan Selim Başdemir, "Planlama yapılmazsa yerli ve yabancı turist büyük sıkıntı çeker. Mevcut hava alanlarımızdaki sistem yanlış. Trafiğe ve hizmet verimliliğine olumsuz etki ediyor. YES Oto ve Enterprise olarak katkı sağlamaya hazırız" diye konuştu.


ONLİNE KİRALAMA DÖNEMİ BAŞLADI

Türkiye 'de online araç kiralamayı hayata geçirdiklerini anlatan Başdemir, "Bu alanda ilk uygulamaya imza attık. Şarj noktaları sorunu çözülürse elektrikli araçları kullanan, bu alana yatırım yapan ilk araç kiralama şirketi olmayı hedefliyoruz" dedi.


PAZARIN BÜYÜKLÜĞÜ 60 MİLYAR DOLAR

Dünyada araç kiralama sektörü 60 milyar $. 

Türkiye'de ise 200 milyon $. 

AB'de kişi başı araç kiralama harcaması 30 $. 

Türkiye'de ise kişi başı harcama 2.5 $.


Sabah 


Geri Dön