29 / 03 / 2024

Kale Grubu 5 yılda 420 milyon TL yatırım yapacak!

Kale Grubu 5 yılda 420 milyon TL yatırım yapacak!

Kale Grubu Başkanı ve Ceo 'su Zeynep Bodur Okyay 5 yılda 420 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi.



Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, gelecek 5 yıl içerisinde 420 milyon lira tutarında yeni yatırım planladıklarını ifade etti. 


Kale Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, temelleri 27 Temmuz 1957 tarihinde İbrahim Bodur tarafından atılan Kale Grubu'nun "58. Kuruluş Yıl Dönümü" ve "Seramik Bayramı" etkinlikleri, Kaleseramik Fabrikaları'nın kurulu bulunduğu Çanakkale'nin Çan ilçesinde gerçekleştirildi. 


Seramik Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende konuşan Okyay, 2015 yılının Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü olması nedeniyle hem Çanakkale hem de Türkiye için manevi değeri çok yüksek bir yıl olduğunu dile getirdi. Kale Grubu'nun kurulduğu günden bu yana bölgeye yaptığı yatırım tutarının 1,5 milyar doları aştığını belirten Okyay, yatırımların hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. 


Okyay, şunları kaydetti: 


'100 milyon liralık yatırım yaptık'


"18 Mart tarihinde, o dönemki Milli Savunma Bakanımız, bugünkü Meclis Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın teşrifleriyle, 58 yıl önceki ilk fabrikamızın yerinde, tamamlandığında dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip olacak yeni granit fabrikamızın temelini attık. Bu fabrika için ilk etapta 100 milyon liralık bir yatırım yaptık. Önümüzdeki 5 yılda 420 milyon lira daha yatırım yapmayı planlıyoruz." 


'Çanakkale'nin Evlatları/Sons of Gallipoli'


"Bu topraklara yatırım yapmak kadar, bu toprakları canları pahasına bizlere emanet edenlere manevi borcumuzu ödemek için çalışıyoruz" diyen Okyay, bu amaçla Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde titiz bir çalışmanın ve uluslararası bir ekibin imzasını taşıyan 'Çanakkale'nin Evlatları/Sons of Gallipoli' adlı interaktif bir belgeseli aynı anda tüm dünya ile buluşturduklarını hatırlattı. 


Okyay, Çanakkale Savaşı'na bugünün annelerinin gözünden bakan belgeselin amacının, tarihi gerçekleri yalın bir dille tüm dünyaya anlatmak olduğunu ifade etti. 



Dünya


Geri Dön