18 / 04 / 2024

Gaziantep'teki 65 konut acil tahliye edilecek!

Gaziantep'teki 65 konut acil tahliye edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te bulunan 65 riskli konut kentsel dönüşüme dahil edilerek acil olarak evlerin tahliye edilecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'teki riskli 65 konut için talimat verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gaziantep'te çeşitli temaslarda bulunan Kurum, merkez Şehitkamil ilçesi Çağlayan Mahallesi'ndeki bazı yapılarda incelemelerde bulundu. 

İncelemeler sırasında bazı evlerin altında mağaraların olduğu yeri inceleyen Kurum, ilgililerden söz konusu mahallede benzer özellikte 65 yapının olduğunu tespit etti. 

Beraberindeki Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den konunun takip edilmesini ve alanda jeolojik etüt çalışması yapılmasını talep eden Kurum, söz konusu yapıların kentsel dönüşüme dahil edilmesi ve evlerde yaşayan ailelere kira ve taşınma desteği sunularak 65 ailenin acilen tahliyelerinin gerçekleştirilmesi yönünde talimat verdi.

Bakan Kurum, ayrıca Şehitkamil Belediyesi tarafından elektronik eşyalar ve büyük hacimli atıkların bertarafı için oluşturulan E-MÖP tesisinde incelemeler yaptı.


Geri Dön