24 / 04 / 2024

Gaziler için faizsiz konut kredisi meclis gündeminde!

Gaziler için faizsiz konut kredisi meclis gündeminde!

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Kore ve Kıbrıs gazilerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını meclis gündemine taşıdı..



Gaziler için faizsiz konut kredisi meclis gündeminde!


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Kore ve Kıbrıs gazilerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını meclis gündemine taşıdı.


Kalaycı "1005 sayılı Kanun'a göre, muharip gazilerimizden sosyal güvencesi olmayanlara net asgari ücret, sosyal güvencesi olanlara 6503 gösterge rakamı üzerinden aylık bağlanmaktadır. Buna göre, bir muharip gazimize 630 lira, diğerine 1.366 lira düzeyinde farklı şeref aylığı ödenmektedir. Muharip gazilerimize şeref aylığı ödenmesinde aylık bağlama gerekçesi olan "vatana hizmet" kriteri dışında bir kriterin esas alınması suretiyle şeref kriterinin farklılaştırılması kabul edilemez. 


Muharip gazilerimiz, AKP Hükûmetinin kendilerini âdeta az şerefli, çok şerefli gibi bir ayrıma tabi tuttuğundan şikâyet etmektedir. Muharip gazilerimizin çoğuna Devlet Övünç Madalyası verilmemiştir. Kore gazilerine Kore hükûmeti tarafından madalya verilmiş, ancak ülkemizce verilmemiştir. Kıbrıs gazilerinden madalya ücreti alınmaktadır. " dedi.


Faizsiz konut kredisinden yararlanabilmeli


Kalaycı ayrıca, "Muharip gaziler faizsiz konut kredisinden ve diğer bazı haklardan yararlanamamaktadır. Muharip gazilerimizin gelir ve iş durumuna bakılmaksızın hepsine, aynı tutarda şeref aylığı bağlanmalı, kendilerinden madalya için para istenmesi ayıbı ortadan kaldırılmalı ve tümüne onurla ve gururla taşıyacakları madalyaları verilmelidir. Muharip gazilerimiz de faizsiz konut kredisinden yararlanabilmeli ve engelli aylıkları kesilmemelidir." diyerek yetkililere seslendi.





Geri Dön