25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden rezidans iddiasına yanıt!

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden rezidans iddiasına yanıt!

CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın, "İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi, ‘Restore edeceğiz’ diye yıktığı caminin yerine rezidans yaptı” iddiasına belediyeden yanıt geldi. Gaziosmanpaşa Belediyesi, iddiaları yalanladı.



CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin ‘Restore edeceğiz' diye yıktığı caminin yerine rezidans yaptığını iddia etti.


Eskiden caminin olduğu bir fotoğrafı yayınlayan Tuncay Özkan ardından yıkılmış halini, son olarak rezidans inşaatının fotoğraflarını yayınladı. 


Tuncay Özkan Twitter’da şu açıklamalarda bulundu: “Doymazsınız. Camileri sizden koruyacağız. ‘Camileri ahır yaptı’ yalanıyla CHP’yi suçlayanlar, rezidans yapmak için camiyi yıkan AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne karşı neden suskunsunuz?”


Bu iddialar üzerine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı'ndan yanıt geldi. Belediye, "1960’lı yıllarda sanayi bölgesi olması ve sanayi çalışanlarının ibadet ihtiyaçlarını yapabilmesi için mescit olarak arsa sahibi tarafından yaptırılan ve ilerleyen yıllarda yeterli görülmeyip, yine arsa sahibi tarafından camiye dönüştürülmüştür. Ayrıca yapının günümüz şartlarına uygun olmayıp depreme dayanıklı olmaktan uzak olması ve caminin 400 metrekare olması günümüz taleplerini karşılayamaması üzerine kamuoyu ve müftülük tarafından dikkatimize sunulmuştur. Mülkiyet sahibi kendi tapulu arsasının üzerine ticaret+konut olan imar hakkını kullanma talebinde bulunmuştur. Ayrıca 400 metrekare olan caminin yerine bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan cami inşaatı arsa sahibi tarafından yapılıp kamuya arsası ile birlikte devredileceği yapılan protokolle projelendirilmiştir. Caminin yıkılıp rezidans yapılacağı iddiası tamamen yalan ve çarpıtma bir iddiadır'' açıklamalarında bulundu.





Posta


Geri Dön