24 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Belediyesi 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun doğrultusunda yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...




Gaziosmanpaşa Belediyesi 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun doğrultusunda yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı.


Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


İlçemiz sınırları dahilinde, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun doğrultusunda yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında, İlçemizde Riskli Alan ilan edilen bölgelerde 28.07.2015 tarihli Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ve yine 01.09.2015 tarihli İçişleri Bakanlığından taleplerimiz karşısında, riskli alan ilan edilen bölgelerde “acele kamulaştırma yetkisi” Bakanlar Kurulu tarafından tarafımıza verilmiştir. Acele Kamulaştırma yetkimize ilişkin karar 10 Nisan 2016 tarihli ve 29680 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


İşbu karar ile ilçemiz sınırlarında yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmalarının bütüncül bir anlayış içerisinde ve zaman kaybı yaşanmaksızın gerçekleştirilmesi amaçlanmış olup; çalışma alanları içerisindeki taşınmazların tamamının kamulaştırılması söz konusu değildir. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında temel prensibimiz, riskli alanlarda hak sahibi olan vatandaşlarımız ile öncelikle anlaşma/uzlaşma sağlamak olup; acele kamulaştırma yetkimiz anlaşma/uzlaşma sağlanamayan hallerde dönüşümün sırf bu nedenle sekteye uğramasına, uzamasına ve anlaşmaya varılmış olan diğer hak sahiplerinin de haklarına kavuşmalarına engel olup-zarara uğramalarına neden olan taşınmazlar hakkında uygulanacaktır.


Bu bilgiler dışında gerçekten uzak, yanıltıcı ve kışkırtıcı beyan ve duyurulara itibar edilmemesi; konu hakkında yaratılmaya çalışılan haksız, hukuksuz, mesnetsiz iddia ve bilgilendirmeler karşısında sağduyulu davranmak gerektiğini; vatandaşlarımızı yanıltmaya yönelik tüm faaliyetleri gerçekleştiren sorumlular hakkında hukuki işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz. 



Gaziosmanpaşa Belediyesi



Geri Dön