25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümde son durum ne?

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümde son durum ne?

Kentsel dönüşümle birlikte büyük firmaların talip olduğu Gaziosmanpaşa'da vatandaşın kentsel dönüşümü yalnızca yıkım olarak anlamasından dolayı ilerleme yok gibi görülse de bölgede teklif öncesi hazırlık, tespit ve planlama çalışmaları devam ediyor...



Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümde son durum ne?


Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümde teklif sürecine hazırlık aşamasında.  Yerel seçimlerde belediye başkanı değişen Gaziosmanpaşa'da, Hasan Tahsin Usta'nın yeni dönemde yürütülen projeleri incelemeye alması sebebiyle hız kesmişti.


Kentsel dönüşümle birlikte büyük firmaların talip olduğu Gaziosmanpaşa'da vatandaşın kentsel dönüşümü yalnızca yıkım olarak anlamasından dolayı ilerleme yok gibi görülse de bölgede teklif öncesi hazırlık, tespit ve planlama çalışmaları devam ediyor.


İhlas Yapı, Nef, Ağaoğlu, Sur Yapı, Soyak gibi firmaların dönüşüm yapacağı Gaziosmanpaşa'da firmalar ile vatandaş arasında belediye köprü görevi görüyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından planlamanın yanı sıra tespit ve teklif çalışmaları sürüyor.



Teklif sürecine hazırlık


İhlas Yapı'nın Karayolları ve Yenimahalle'nin içerisinde belediye tarafından tespit çalışmaları devam ediyor. Ellerine tebligat ulaşan vatandaşların, Elmabahçe'deki kentsel dönüşüm bürosuna gerekli evraklarla birlikte gelmesi gerekiyor. 


Gerekli evraklar içerisinde tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi, elektrik - su faturası, emlak vergisi makbuzu bulunuyor. Belediye tarafından tespit süreci tamamlandıktan sonra teklifler verilerek, vatandaşla anlaşma sağlanacak.



Plan değerlendirme çalışmaları sürüyor


Dünyaca ünlü mimarlık ve tasarım firması Foster+ Partners tarafından hazırlanacak olan Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Master Planı için Eylül ayının son haftası Foster+ Partners ve KEYM temsilcileri, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri ile birlikte Bayrampaşa Titanic Hotel'de toplantı gerçekleştirildi.


Yeni yıla kadar plan değerlendirme çalışmalarının tamamlanacağı Gaziosmanpaşa'da yıkım sürecine geçilmesi 1,5 - 2 yılı bulabilir. 



Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümün yapılacağı mahalleler;


- Bağlarbaşı Mahallesi

- Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi

- Fevzi Çakmak Mahallesi

- Karadeniz Mahallesi

- Karayolları Mahallesi

- Karlıtepe Mahallesi

- Kazım Karabekir Mahallesi

- Merkez Mahallesi

- Mevlana Mahallesi

- Pazariçi Mahallesi

- Sarıgöl Mahallesi

- Yeni Mahalle

- Yenidoğan Mahallesi

- Yıldıztabya Mahallesi 


Geri Dön