26 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da imar barışına yoğun ilgi!

Gaziosmanpaşa'da imar barışına yoğun ilgi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde kurulan Barış Masası’nı ziyaret eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, vatandaşlara İmar Barışı’nı anlatarak bizzat başvurularını aldı.



 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye genelinde yaklaşık 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözecek olan “İmar Barışı” için başvurular başladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmayı planlayan düzenlemeyle ilgili Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde bilgilendirme ve başvuru birimi oluşturuldu.

GAZİOSMANPAŞALI VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Gaziosmanpaşalı vatandaşlar Fevzi Çakmak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde kurulan Barış Masası’na giderek uygulamaya yoğun talep gösteriyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da Barış Masası'nı ziyaret ederek vatandaşlara İmar Barışı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Barış Masası’nda görevliler tarafından, gayrimenkulü üzerinde imar ve iskân sorunu bulunan vatandaşların soruları yanıtlanıyor, başvuruları da alınıyor.

Yasaya aykırı olan yapıları kayıt altına alarak yasal güvence sağlayacak düzenleme çerçevesinde Yapı Kayıt Belgesi’ne başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların önce http://istibrandevu.csb.gov.tr/Login internet adresinden randevu almaları gerekli. Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, başvuru gerçekleştirildikten sonra ödenmesi gereken bedel ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılabilecek.


Geri Dön