19 / 04 / 2024

Gazprom yarın Türk yetkililerle Türk Akımı projesini görüşecek!

Gazprom yarın Türk yetkililerle Türk Akımı projesini görüşecek!

Gazprom'dan yapılan açıklamada, yarın Türk yetkililerle Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin nasıl canlandırılabileceğinin konuşulacağı bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.





Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, şirket yetkililerinin yarın, Türkiye'de Türk Akımı projesinin canlandırılmasıyla ilgili bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi. "Bu görüşmeler zaten fiilen yapılıyor. Süreç Türkiye Ekonomi Bakanı (Nihat Zeybekci) ile Rusya Enerji Bakanı'nın (Aleksandr Novak) görüşmesiyle başladı. Projenin canlandırılmasıyla ilgili mutabakata varıldı" diyen Medvedev, "Yarın içinse Gazprom Başkanı Aleksey Miller'in Türkiye'yi ziyaret etmesi ve burada Türk meslektaşlarıyla bir araya gelmesi planlanıyor. Ben de Türkiye'ye gitmeyi planlıyorum" ifadelerini kullandı.



Vatan




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gazprom'dan yapılan açıklamada, yarın Türk yetkililerle Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin nasıl canlandırılabileceğinin konuşulacağı bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.


Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, şirket yetkililerinin yarın, Türkiye’de Türk Akımı projesinin canlandırılmasıyla ilgili bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi.


“Bu görüşmeler zaten fiilen yapılıyor. Süreç Türkiye Ekonomi Bakanı (Nihat Zeybekci) ile Rusya Enerji Bakanı’nın (Aleksandr Novak) görüşmesiyle başladı. Projenin canlandırılmasıyla ilgili mutabakata varıldı” diyen Medvedev, “Yarın içinse Gazprom Başkanı Aleksey Miller’in Türkiye’yi ziyaret etmesi ve burada Türk meslektaşlarıyla bir araya gelmesi planlanıyor. Ben de Türkiye’ye gitmeyi planlıyorum” ifadelerini kullandı.


‘RUSYA ENERJİ BAKANLIĞI’NDAN YETKİLİLER TOPLANTIYA KATILMAYACAK’

Bu arada Rusya Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili Sputnik’e yaptığı açıklamada, bakanlık yetkililerinin yarın Türkiye’de yapılacak görüşmelere katılmayı planlamadığını söyledi.


Sözcü



Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Gazprom'un Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller ve beraberindeki heyet Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini görüşmek üzere Ankara'da temaslarda bulunacak.

Rus haber ajansı TASS'a değerlendirmelerde bulunan Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, öncelikle Türk Akımı projesiyle ilgili görüşmelerde bulunulacağını belirterek, enerjiye ilişkin diğer konuların da ziyarette ele alınacağını söyledi.

Miller ve heyetinin BOTAŞ yetkilileri ile görüşmesi bekleniyor. 

Temaslar kapsamında Türk Akımı projesinin yanı sıra Türkiye'nin ithal ettiği Rus gazında da indirim konusunun görüşüleceği tahmin ediliyor.

Türkiye ve Rusya arasında normalleşme sürecine girilmesinin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Rus Enerji Bakanı Aleksandr Novak geçen ay Moskova'da bir araya gelerek Türk Akımı projesinin devam etmesine yönelik bir toplantı yapmıştı.


Dünya

Geri Dön