28 / 03 / 2024

Gazze'de 41 evin inşaası tamamlandı!

Gazze'de 41 evin inşaası tamamlandı!

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, Gazze'ye düzenlenen saldırılarda tamamen yıkılan 41 evin yeniden inşasını tamamladığı bildirildi. Hasene, 600 evin inşasının tamamlanmış olacağını söyledi.



BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA), İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılarda tamamen yıkılan 41 evin yeniden inşasını tamamladığı bildirildi.


UNRWA Sözcüsü Adnan Ebu Hasene AA muhabirine yaptığı açıklamada, 41 evin inşasının tamamlandığını, ilerleyen günlerde de 600 evin inşasının tamamlanmış olacağını söyledi. Hasene ayrıca UNRWA'nın 2 bin 300 evin inşası için finansal kaynak bulduğunu ifade etti. 


Gazze'nin yeniden imarı için Batılı ve Arap ülkeler, Ekim 2014'te 5,4 milyar dolar yardımda bulunma sözü vermişti. Bu meblağın yarısına yakını imar projelerine diğer yarısı ise Filistinlilerin ihtiyaçlarına tahsis edilmişti. Filistin İskan Bakanlığı'nın verilerine göre şu ana kadar bu yardımlardan sadece yüzde 30'u ödendi. 


İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. İskan Bakanlığı, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ve BM Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz duruma gelmişti. 



AA


Geri Dön