24 / 04 / 2024

Gazze'den İsrail'e 1,7 kilometrelik bir tünel bulundu!

 Gazze'den İsrail'e 1,7 kilometrelik bir tünel bulundu!

İsrail beton tünel yüzünden Gazze'ye inşaat malzemesi girişine yasak getirdi. İsrail ambargosundaki Gazze'ye 2007 yılından bu yana birçok tüketim malzemesinin Mısır'dan tüneller vasıtasıyla geldiği biliniyor...



Gazze'den İsrail'e 1,7 kilometrelik bir tünel bulundu, İsrail beton tünel yüzünden Gazze'ye inşaat malzemesi girişine yasak getirdi. İsrail ambargosundaki Gazze'ye 2007 yılından bu yana birçok tüketim malzemesinin Mısır'dan tüneller vasıtasıyla geldiği biliniyor. 

Ancak İsrail ordusu, Gazze ile İsrail yerleşim birimi arasında yapılmış 1.7 kilometrelik bir tünel buldu. Ordu sözcüsü Gazze'deki bir evden Ein Haşloşa çiftliği yakınlarındaki bir noktaya çıkan tünelin, geçmişte sivillere saldırı için kullanılmış olabileceğini söyledi. Havalandırma delikleri olan ve bir insanın rahatça yürüyebildiği tünelin beton desteklerle sağlamlaştırıldığı ve tonlarca inşaat malzemesi kullanıldığı saptandı. 


Hamas: Haberimiz yok 


İsrail bunun üzerine Gazze'ye inşaat malzemelerinin girişini yasakladı. Gazze'de iktidarı elinde bulunduran Hamas ise tünel hakkında bir bilgileri olmadığını açıklayarak, İsrailli yetkilileri 'abartılı açıklamalar yapmakla suçladı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri İsrail'in tünelleri kullanarak 'Gazze'ye uyguladığı ve Gazze'ye yönelik saldırganlığını haklı göstermeye çalıştığını' söyledi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu orduya teşekkür etti, Filistinli militanların faaliyetlerini yoğunlaştırdığını söyledi. 


Kazması 1 ay sürer


Tünelde bulunan patlayıcıların etkisiz hale getirildiği belirtildi. 15-18 metre derinlikteki tüneli kazmanın en az bir ay alabileceği söyleniyor. 



Vatan 


Geri Dön