25 / 04 / 2024

Gebze ile Halkalı banliyö hattıyla birleşecek!

Gebze ile Halkalı banliyö hattıyla birleşecek!

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Gebze-Halkalı Demir Yolu güzergahında 3 hat olarak inşa edilen banliyö hattı projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, projenin ilk çeyrekte açılışının yapılacağını açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray’ı bugüne kadar 310 milyona yakın yolcunun kullandığını söyledi. Turhan, Marmaray’ı her geçen yıl daha fazla vatandaşımız tercih ediyor. 2017’ye göre 2018’de yolcu sayısında yüzde 7.5’lik artış gerçekleşti” diye konuştu.

4 dakikada seyahat imkanı

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, ıtalar arasında güvenle ve konforla 4 dakikada seyahat imkanı sağlayan Marmaray’da, bir seferde bin 637 kişi taşıyabilen 5 vagondan oluşan setlerle günde karşılıklı 336 sefer yapıldığını belirten Turhan, yoğun günlerde yolcu sayısının 220 bine ulaştığını kaydetti.

Gebze-Halkalı banliyö hattı ilk çeyrekte hazır

Gebze-Halkalı Demir Yolu güzergahının 3 hat olarak inşa edildiğini söyleyen Bakan Turhan, “İki hat üzerinde  Marmaray  ile bütünleşmiş şekilde banliyö işletmesi yapılacak. Üçüncü hat üzerindeyse yüksek hızlı tren ve yük treni işletilecek.” Turhan, Marmaray’ın Gebze-Halkalı hattının tamamlanmasıyla günde toplam  1 milyon 200 bin yolcunun taşınacağını dile getidi. Bu arada Gebze-Halkalı banliyö hattında çalışmalar tüm hızıyla sürerken ilk çeyrekte açılışın yapılması planlanıyor. Marmaray sayesinde trafik sıkışıklığı azalmış ve 281 bin ton zehirli gazın çevreye salımı önlenmiştir" diye konuştu.

Zamandan tasarruf

Marmaray’ı tercih edenlerin diğer ulaşım araçlarını kullananlara göre zamandan ortalama bir saat tasarruf ettiğini vurguladı.

 

Gebze-Halkalı banliyö hattında çalışmalar hızlandı!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

 


Geri Dön