24 / 04 / 2024

Gebze köyleri emlak vergisi mağduru!

Gebze köyleri emlak vergisi mağduru!

Gebze'nin köylerinde uygulanan 6360 nolu kanun ile Köy Tarlalarının, tapuların arsa olarak cevrilmesi vergisi köylüleri mağdur etti...



Gebze Mahalli İdareler Birim Başkanı İsmail Çakmak köyleri ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Yakın Takip Gazetsinde yer alan habere göre; Gebze Mahalli İdareler Birim Başkanı İsmail Çakmak köyleri ziyaret kapsamında gerçekleştirdiği programlarda; "Büyükşehir Belediyeler Kanunu uyarınca 5 yıl vergi almaksızın diye yumuşatilan 6360 nolu kanun ile Köy Tarlalarının, tapuların arsa olarak cevrilmesi ile gecen 5 yıl sonunda  vergi uygulaması, diğer şehirlerde alınmamasına rağmen Gebzemizin Mahalleleri sayılan Köylerimizde uygulamaya alınması ile Köylülerimize ekonominin dar zamanında agir yük getirmiştir. "

Gebze köyleri emlak vergisi mağduru!

Yüksek oranda vergi yükü köyümüzün yükünü arttırmıştır

Değerlendirmelerine devame eden Çakmak; "Köylerimizdeki arazilerin büyük bir bölümü tarla vasfında yolu,suyu,alt yapısı,elektiriği olmayan arazilerdir.Tamamı arsa olarak tanımlamasıyla yüksek oranda vergi yükü köylümüzün yükünü artırmıştır.Bu bağlamda köyler bölgesinin imar planı onaylanması doğrultusunda parsellerin yol,su,elektrik ve alt yapısının tamamlanana kadar bu Vergi Uygulamasından  vazgeçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu uygulamanın şuan İstanbul Köylerinde ve başka köylerde uygulanmadığını görmekteyiz. Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe teşkilatı olarak bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Yakın bir zamanda Tüm Köy Muhtarlarımızla buluşacağız." dedi.


Geri Dön