29 / 03 / 2024

Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatı devam ediyor!

Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatı devam ediyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin sporun altyapısına yönelik başlattığı tesisleşme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu çerçevede yüzme branşına ciddi önem veren Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alana yönelik tesis hizmetinde de çalışmalarını devam ettiriyor




Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze İlçesi’nde yapımına başlanan olimpik yüzme havuzunun inşaatında çalışmalar hızlandırıldı


Büyükşehir Belediyesi’nin sporun altyapısına yönelik başlattığı tesisleşme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu çerçevede yüzme branşına ciddi önem veren Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alana yönelik tesis hizmetinde de çalışmalarını devam ettiriyor. Gebze’de yapımına başlanan olimpik yüzme havuzunun çalışmaları devam ediyor. Tesis tamamlandığında Türkiye’ye gurur kaynağı olacak ve geleceğin şampiyonlarına armağan edilecek.

 

11 BİN 850 METREKARE

Olimpik yüzme havuzu, Gebze Şehir Stadyumu arkasındaki mevcut kullanılmayan alanda inşa ediliyor. Toplam kapalı inşaat alanı 11 bin 850 metrekare olan tesiste olimpik, ısınma ve çocuk olmak üzere iki ayrı havuz yer alacak. Tesis bodrum ve zemin olmak üzere iki kattan meydana gelecek. Tesisin içinde bir adet 2 metre derinliğinde 25x50 ölçülerinde olimpik havuz, 1.60 metre derinliğinde 16x25 ölçülerinde ısınma havuzu ve 4.50x11.00 ebadında bir de çocuk havuzu bulunacak. Tesisin olimpik yüzme havuzu bölümüne 750 seyirci kapasiteli tribün yapılacak.

 

TÜM İMKANLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Tesiste bir sporcu için gerekli tüm imkanlar titizlikle düşünüldü. Soyunma odaları, sauna, masaj, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümlerin yer aldığı olimpik yüzme havuzunun birinci katında danışma, bilet satışı, büfe, ofis, seyirci fuayesi, kafeterya ve mutfak yer alacak. Tesisin havuz ve tribün çatısı çelik çatı olup, üzeri kenetli sistem trapezoidal kaplama şeklinde düzenleniyor. Dış cephe kaplaması ise alüminyum kompoze panel olarak düzenleniyor. Olimpik yüzme havuzu inşaatının bitimiyle yüzücüler, tam donanımlı ve modern bir spor tesisine kavuşmuş olacak.



Manşet Kocaeli


Geri Dön