29 / 03 / 2024

Gebze Yavuz Selim ASM'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Gebze Yavuz Selim ASM'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'ne yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan, Kocaeli'nin Gebze ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'ne yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tükkan, ''Kocaeli'nin Gebze İlçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde sağlık ocağı olarak kullanılan kiralık bir yerleşimde hizmet vermektedir. Mahalle için yeni bir Aile Sağlığı Merkezi planlanmış ancak merkezin inşaatına başlanmamıştır'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:
1- Yavuz Selim Mahallesi'nde yapımı planlanan Aile Sağlığı Merkezi'nin inşaatına ne zaman başlanacaktır? Merkezin inşaatının ne zaman için tamamlanması planlanmaktadır?
2- Yapımı planlanan Aile Sağlığı Merkezi için kentsel dönüşüm süreci beklenmekte midir?
3- 7800 nüfuslu Yavuz Selim Mahallesi'nde sağlık ocağı olarak hizmet verilen yer, bölge sakinlerinin ihtiyacını karşılamaktan uzaktır. Aile Sağlığı Merkezi inşaatı süresince mahalle ve bölge halkının sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için geçici olarak başka bir hizmet binası düşünülmekte midir?


Geri Dön