19 / 03 / 2024

Gebze-Yeni Havalimanı-Halkalı tren hattı ihaleye çıkıyor!

Gebze-Yeni Havalimanı-Halkalı tren hattı ihaleye çıkıyor!

Türkiye'nin mega projelerinden Yeni Havalimanı'nın açılmasına az süre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, banliyö hatları ile ilgili açıklamalar yaptı.




Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan Yeni Havalimanı'nın açılmasına az süre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havalimanına kolay ulaşım için hayata geçirilen banliyö hatları projesi hakkında bazı bilgiler verdi.

Sabah gazetesine konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yapım aşamasındaki hatların tamamlanmasıyla Asya'dan Ortadoğu'ya, Ortadoğu'dan Balkanlara kesintisiz bir demiryolu ulaşımı sağlanacak" diye konuştu.

Bakan Arslan, koridor üzerinde yer alan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi hakkında da bilgiler verdi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Demir İpek Yolu güzergahının Türkiye'de geçen bölümünün Avrupa ile bağlantısının sağlanacağını söyleyen Arslan, Marmaray'dan sonra Asya-Avrupa arasını demiryolu ile ikinci kez kesintisiz bağlayacak olan Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Yeni Havalimanı ve Halkalı arasında planlanan hızlı demiryolu için yapım ihalesine 2018'in ikinci yarısında çıkılmasının planlandığını dile getirdi.

Sivas-Erzincan Hızlı Tren Projesi ile 242 kilometre uzunluğunda Sivas- Erzincan arasında 200 km/sa hıza uygun, elektrikli, sinyalli hızlı tren projesinin inşaatı devam ediyor.


Geri Dön