20 / 04 / 2024

Gebze Yenikent'teki arazinin imar planı TBMM gündeminde!

Gebze Yenikent'teki arazinin imar planı TBMM gündeminde!

Gebze Yenikent mahallesinde bulunan bir arazinin imar planı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze Yenikent mahallesinde bulunan bir arazinin imar planına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Tarhan, '' Gebze Yenikent Mahallesi Mustafapaşa parsel sorgu no 4808 ada, 1 parsel, 6.000 199 metrekare olan arazi huzur konutları pazar alanı, çocuk parkı olarak ayrılmış bir yeşil alandı. Bu yer ilk olarak planlarda park alanı olarak geçmekteydi. Gebze Belediyesi bu alanı “pazar alanı yapacağız” söyleminde bulunuyordu. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden bu plan 6 kere red gördü. Daha sonra bu yer ticaret alanına çevrilerek üçte ikisi ticaret, üçte biri de park alanı yapılmıştır. Bu değişiklikle birlikte etrafı 2 kat olmasına rağmen bu alanın kat yükselti izni, 5 kata çıkarılıyor.'' diye konuştu.

''Toplamda 8-10 kat yer yapılıyor. Kamuoyu bu alanın betona gömülmemesi için imza kampanyaları düzenliyor'' diyen Tarhan, ''Meclis kararında da Gebze Belediyesi için gelir elde etme için satılabilir ya da takas amaçlı kullanılmasının önü açılıyor'' ifadelerini kullandı.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın soruları:

1 -) Bahse Konu olan yer ile ilgili imar planı ne şekildedir?

2-) Bakanlığınızın, Gebze kamuoyunda tartışmalara yol açan bu alan ile ilgili, betonlaşmayı önleyecek bir projesi var mıdır?

3-) Arazinin takas yoluyla el değiştirmesi konusunda Bakanlığınızın uygun görüşü var mıdır?

4-) Büyükşehir Belediyesi’nin 6 defa reddettiği, Ancak Gebze Belediyesinin Yasa Boşluklarından faydalanarak, kullanıma açmaya çalıştığı, yukarıda parsel numarası belli arazi için, Bakanlığınız Soruşturma Başlatacak Mıdır?


Geri Dön