19 / 04 / 2024

Çalkaya imar planları TBMM gündeminde!

Çalkaya imar planları TBMM gündeminde!

Antalya İli Aksu ilçesi Çalkaya bölgesi imar planına ilişkin kanun teklifinin yer aldığı kanun maddesi, TBMM Çevre Komisyonu'na gönderildi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çalkaya Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ile ilgili imar planlarının ekim ayı meclis toplantısında onaylandığını açıkladı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre bundan sonraki süreçte Çalkaya'ya yönelik bir kanun çalışması gerektiğini dile getiren Başkan Türel, konuyla ilgili Ak Parti Antalya milletvekilleriyle Ankara'da temaslar gerçekleştirdiği dile getirdi. 

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında yapılan toplantıda taslak kanun metni çalışması yapıldığını, içerisinde Çalkaya imarına ilişkin geçici maddenin de yer aldığı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Çevre Komisyonunun gündemine alındığını kaydetti.

Kanun teklifinde Geçici 18. Maddede, "Kentsel Dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında hazırlanan her ölçekteki imar ve parselasyon planları Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılır ve onanır" ifadelerine yer verildi. Kanunun geçmesiyle birlikte parselasyon ve tescilin tamamlanması ve şerhlerin kalkması noktasında sürecin önündeki yasal engeller kalkacak. 
 


Geri Dön