23 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tüneli TBMM gündeminde!

Sabuncubeli Tüneli TBMM gündeminde!

Sabuncubeli Tüneli, TBMM gündeminde konu oldu. Meclis toplantısında konuşan İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, "Sabuncubeli Tüneli'nin içinde şu anda iyi çalışma yapılıyor, yirmi dört saat, tebrik ediyoruz ancak iki yıl gecikmiş."dedi..



Sabuncubeli Tüneli TBMM gündeminde!


Sabuncubeli Tüneli, TBMM gündeminde konu oldu. Meclis toplantısında konuşan  İzmir  Milletvekili Mustafa Ali Balbay, "Hemen bitecek dedikleri Sabuncubeli bu arkadaşlar. Ben Sabuncubeli Tüneli'nin içine girdim, Sabuncubeli Tüneli'nin içinde şu anda iyi çalışma yapılıyor, yirmi dört saat, tebrik ediyoruz ancak iki yıl gecikmiş."dedi.


İzin alarak içine girdiğini söyleyen Balbay, "Tek giden araç hafriyat kamyonları ve içeride de çalışma devam ediyor. Arkadaşlar, Sabuncubeli Tüneli'nin inşaatında gidiş geliş tünelleri birbirine çok yakın yapılmış, birbirini tetiklediği için de çökmeler var, ben gördüm. 


O çökmeler nedeniyle firma gitmiş ya da kaçmış ya da AKP anlaşmış, "Çok masraflı, sen kenara çekil." demiş. Şimdi, bu Sabuncubeli Tüneli'nde arkadaşlar, ikinci firma çalışıyor. Ben sordum, "Siz işi üzerinize aldınız. Nasıl gidiyor? Harcamalar nasıl?" dedim. Aldığım cevap şu, tüneli yarım aldılar ya, Selçuk Bey: "Sıfırdan biz başlasak daha az masraflı olurdu." dediler. Şimdi biz bunun hesabını sormayacak mıyız?


Bakın, İzmir'e hiç vermiyorsunuz demiyoruz; 5 alıyorsunuz, sadece 1 veriyorsunuz, bunu artırın diyoruz sayın milletvekilleri. Gündeme İzmir'in gelmiş olması, İzmir'in yatırımlarının, eksisinin, artısının konuşulması yine de güzeldir. Ben özetle İzmir'in hakkını İzmir'e verin diyorum. İzmir'de bugün liman inşaatında ne yapacağınıza karar veremediniz. İzmir'deki limanların hangisini öne alacağınıza karar veremediniz. Aliağa mı önde olsun Çandarlı mı önde olsun bilemediniz. İzmir limanına 600 milyon lira yatırım sözü verdiniz, 200 milyon lira verdiniz. Ben bu eksikliklerin altını çizdim sadece. (CHP sıralarından alkışlar)


Bu Sabuncubeli'ndeki inşaat niye gecikti, çökmeler niçin oluyor? Ben dikkat etmesem hakikaten içine çökecektik arkadaşlar, böyle bir tablo var ortada. Ben bunun hesabının sorulması gerektiğini söylüyorum." dedi.





Geri Dön