28 / 03 / 2024

Geleceğin mimarları Talas'ı çizdi!

Geleceğin mimarları Talas'ı çizdi!

Erciyes Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültelerinde eğitim gören geleceğin mimarları, Talas’ın tarihi mahallelerini geleceğe taşıyacak projeler hazırladı. Palancıoğlu, "İyi projeler ortaya çıkarsa uygulama imkanımız olur" dedi.



Erciyes Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültelerinde eğitim gören geleceğin mimarları, Talas’ın tarihi mahallelerini geleceğe taşıyacak projeler hazırladı. Öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "İyi projeler ortaya çıkarsa uygulama imkanımız olur" dedi.


Talas Belediyesinin katkılarıyla IV. Çevre Tasarım Kongresi kapsamında gerçekleşen "Tarihi Çevrede Kamusal Açık Alan" ve "Tarihi Çevrede Kent Meydanı" tasarımları konulu atölye çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar Yaman Dede Kültür ve Sanat Evinde Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na sunuldu.

Çalışmaları titizlikle inceleyen Başkan Palancıoğlu, geleceğin mimarları öğrencilere seslenerek, "Biz ilçemizi planlamayla ilgili iki çalışma yapıyoruz. Bunlardan biri bütün Talas’ın imar planının revizyonu çalışması. Yaklaşık bir senedir devam eden çalışmamız bu yılın sonunda inşallah tamamlanacak. Bu önemli bir gelişme. İkincisi de koruma amaçlı imar planı revizyonu. Yani tarihi eserlerin, sit alanlarının bulunduğu turistik yerlerin fonksiyonel kullanımı, restorasyonu. Buralarda butik oteller, restoranlar, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin olacağı bir plan çalışması yapıyoruz. Dolayısıyla yaptığınız çalışmaları kullanma imkanımız olabilir. O açıdan bence heyecan verici. Çünkü üniversitede birçok olayı sanal alemde konuşuyoruz, planlıyoruz ama hayata geçmiyor. Fakat burada böyle bir avantajınız var. İyi projeler ortaya çıkarsa onları uygulama imkanımız olur. Bunu özellikle motivasyon olsun diye söylüyorum." diye konuştu.

ERÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı, "Öğrencilerimiz yaptıklarını sunduktan sonra, belediyenin taleplerini alıp 5-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında sergide görücüye çıkaracağız. Öğrencilerimizin kendilerini geliştirme imkanı sağlamak için üniversitemizle işbirliği yapan Talas Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından projeleri hazırlayan öğrenciler, Başkan Palancıoğlu’na sunum yaptı. Başkan Palancıoğlu da projelerde belediyece yapılacak çalışmaları anlatarak revizyon yapmalarını tavsiye etti. Programın sonunda çalıştayda görev alan öğrencilere sertifikaları verildi.



E Haber 


Geri Dön