19 / 04 / 2024

Gelibolu'na 10 milyon TL'lik arıtma tesisi yapıldı!

Gelibolu'na 10 milyon TL'lik arıtma tesisi yapıldı!

CHP' li Gelibolu Belediyesi, Kavaklıtepe köyü yolu üzerinde 24 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisi'nin geçici kabulünü yaptı.



Çanakkale kara savaşlarının en kanlı çarpışmalarının yaşandığı, Şehitler diyarı Gelibolu Yarımadası'na Milyonluk tesis kuruldu. Savaşların en kanlı bölümünün geçtiği, tarihi alanların ismini taşıyan Gelibolu ilçesinin Atık Su Arıtma Tesisi' nin geçici kabulünün gerçekleşmesi, ilçenin alt yapı sorununun da çözüldüğünün en belirgin örneği oldu. 


ÇEVRE TESİSİNİN GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI 

Gelibolu Belediyesi'nin ILBANK desteği ile Kavaklıtepe Köyü yolu üzerinde 24 bin metrekarelik alanda yapımını tamamladığı Atık Su Arıtma Tesisi'nin geçici kabul işlemi yapıldığını, Gelibolu Belediyesi Basın ofisi müjdeledi. Kamuoyunu müjde diye duyurulan açıklamada, İller Bankası Anonim Şirketi tarafından 10 mi İyon 488 bi 125 TL bedelle ihalesi yapılan ve Gelibolu Belediyesi'nin ILBANK desteği ile Kavaklıtepe Köyü yolu üzerinde 24 bin metrekarelik alanda yapımını tamamladığı Atık Su Arıtma Tesisi'nin ve kısmi kanalizasyon hattı yapım işinin geçici kabulünün gerçekleştirilidiği anlatıldı. İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Bursa Bölge Müdürlüğü, Gelibolu Belediyesi, Çanakkale II Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ve yüklenici firma Atilla İnşaat A.Ş yetkililerinin katılımıyla tesiste yapılan denetlemeler sonucunda, tesisin ve yeni yapılan kanalizasyon hatlarının geçici kabul işlemi törenle gerçekleştirildi. Atık suların insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesine yönelik olarak inşaa edilen tesisin geçici kabulünün ardından bir açıklama yapan CHP' li Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Ozaca: "50 bin nüfusa hizmet edecek olan aktif çamur sistemi ile çalışan tesisimiz, çevresel değerlerin korunması, ekolojik dengenin tahribinin ve yok olmasının önlenmesi, insan ve diğer canlıların gelişmesinin, doğal yapılarına uygun bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerinin sağlanması kirlilik yüklerinin azaltılması için atık suların arıtılarak alıcı ortamların kirletilmesinin önlenmesi amacını taşımaktadır" dedi. 

Sözleşme gereği, Atık Su Arıtma Tesisi bir yıl süre ile yüklenici firma tarafından işletildikten sonra kesin kabulü yapılıp işletmesi Gelibolu Belediyesi'ne devredilecek. 


Vitamin


Geri Dön