20 / 04 / 2024

İş adamı Victor Bikkenev'den Konyaaltı'na 10 milyon TL'lik kampüs!

İş adamı Victor Bikkenev'den Konyaaltı'na 10 milyon TL'lik kampüs!

ANTALYA’da iki ayrı Rus okulu bulunan iş adamı Victor Bikkenev, Konyaaltı İlçesi’nde 6 bin metrekaresi kapalı 7 bin 500 metrekare alanda 10 milyon TL’lik yatırımla yeni bir kampüs inşa etti.



Rusya’daki ekonomik krizle başlayan ve geçen yıl Rus uçağının düşürülmesi, terör olayları gibi nedenlerle çok kötü bir sezon geçiren Antalya’da, Rus iş adamı Victor Bikkenev, ’eğitim turizmi’ adı altında yeni bir yatırıma imza attı. 16 yıl önce, Antalya’da yaşayan Rus vatandaşların çocuklarının Rusya Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim gördüğü Özel Rusya Uluslararası Okulu’nu açan iş adamı Victor Bikkenev, 10 yıl önce de yüksekokul düzeyinde Antalya International College of Tourism kurmuştu.

 

’Eğitim turizmi’ ile Kazakistan ağırlıklı olmak üzere Rusya, Azerbaycan ve diğer eski Sovyet ülkeleriyle Hindistan, Pakistan, Nijerya, İran gibi ülkelerden öğrenciler, eğitim için Antalya’ya geliyor. Mezun olanlara özel öğretim kurumu statüsünde diploma veriliyor. 

 

İki okulu da Lara’daki kiralık binada faaliyet gösteren iş adamı Bikkenev, Konyaaltı İlçesi Hurma bölgesinde 6 bin metrekaresi kapalı 7 bin 500 metrekare alanda 10 milyon TL’lik yatırımla yeni bir kampüs inşa etti. Ocak ayından itibaren okulların yeni kampüste faaliyete başladığını belirten Bikkenev, kampüsün yarı olimpik yüzme havuzundan sosyal- kültürel birçok aktivitenin de yapılabileceği iki binadan oluştuğunu kaydetti.

 

Yurtdışından gelen öğrencilere özel statüde turizm eğitimi verildiğini ve mezunların Antalya ve dünyanın pek çok ülkesindeki beş yıldızlı otellerde görev alabildiğini belirten Victor Bikkenev, kolejdeki eğitim- öğretim süresinin 2 yıl olduğunu dile getirdi. Bikkenev, 300’e yakın öğrenci bulunduğunu ve tamamının da yurtdışından geldiğini söyledi.

 

Bir öğrencinin yıllık eğitim- öğretim dönemindeki minimum Antalya’ya bıraktığı paranın 10 bin Euro olduğuna işaret eden Bikkenev, bunun adının ’eğitim turizmi’ olduğunu söyledi. Kolejde İngilizce eğitimler verilirken, Rusça, Almanca ve Türkçenin de yabancı dil olarak öğretildiğini belirten Bikkenev, Rus Okulu kısmında ise anadilin Rusça, yabancı dil olarak da İngilizce, Almanca ve Türkçe verildiğini kaydetti.

 

ABD VE AVRUPA İŞBİRLİĞİ 

Bikkenev, kolejin turizm sektöründe dünyaca ünlü Amerikan Oteller Birliği Eğitim Enstitüsü’nden (AHLEI-American Hotel &Lodging Educational Institute) ve dünyanın en büyük turizm organizasyonu WTO’dan akredite olduğunu açıkladı. Bikkenev, Türkiye’de YÖK’ün de denklik verdiği Avrupa’daki Metropolitian Üniversitesi ile anlaşmalı olduklarını ve iki yıllık eğitim sonunda öğrencilerin burada da bir yıl daha eğitim gördükten sonra lisans diploması alabildiklerini ifade etti. 

 

UÇAK KRİZİ ETKİLEMEDİ

 Rusya krizinin yurtdışından gelen öğrenci talebini çok etkilemediğini de belirten Victor Bikkenev, "Bizim öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 15’i Rus. Yaşanan tatsız olaylar sonrasında giden birkaç öğrenci oldu. Ancak Rusya’dan da Türkiye’ye dönen Rus- Türk evli çiftler var. Rusya’da okuyan çocuklarını şimdi aynı hizmetleri burada bulabildikleri için bizim okulumuza getiriyorlar" dedi. 

 

AÇILIŞI TURİZM HAFTASI’NDA 

Yeni kampüsün açılışını nisan ayının ikinci haftası kutlanan Turizm Haftası’nda planladıklarını belirten Bikkenev, açılış için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Antalya yönetimi ve turizm camiasını davet ettiklerini kaydetti.


Vatan 


Geri Dön