20 / 04 / 2024

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…



Gelir vergisi dilimlerine ilişkin araştırmalar mart ayına girilmesiyle daha da yoğunlaştı. Zira, gelir vergisi mart ayı ve temmuz ayı olmak üzere iki taksitle ödeniyor. Bu kapsamda mart ayı sonuna kadar gelir vergisi ödeyecek pek çok mükellef, 2022 yılı gelir vergisi dilimlerini de merak ediyor… 

VERGİ DİLİMİ NEDİR?

Vergi dilimi, çalışanların yıl boyunca elde ettiği ücret üzerinden alınacak gelir vergisi oranını belirler. Vergi dilimi, kazanılan gelirin toplamından alınacak verginin yüzde kaç üzerinden hesaplanacağını gösteren vergi tarifeleridir.

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

GELİR VERGİ DİLİMLERİ 2022

2022 yılına ait gelir vergi dilimleri 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesinde yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesine ilişkin tarife 01.01.2022 tarihinden geçerli olmak kaydıyla yeniden güncellendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön