20 / 04 / 2024

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugün kaleme aldığı 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısında gelir vergisi kapsamında beyannamelerin nasıl verileceğini ve kazanç ile iratların ne şekilde beyan edileceğini yazdı.

Gelir vergisi mükelleflerinin, bir takvim senesinde ekle ettikleri kazanç ile iratlarını izleyen senenin Mart ayı sonuna kadar beyan etmesinin gerektiğini ve ilk taksit ödemesini Mart'ın sonuna kadar yapması gerektiğini belirten Yusuf Cihad Demet, ikinci taksit ödemelerinin ise Temmuz'un sonuna kadar yapıldığını belirtti. Yusuf Cihad Demet, konuyla ilgili olarak "Bu sebeple 2021 takvim yılında elde edilmiş gelirler, içinde bulunduğumuz Mart ayının son gününe kadar yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmesi ve beyanname üzerinden hesaplanacak gelir vergisinin ilk taksitinin ödenmesi, Temmuz ayının son gününün resmi tatil olması sebebiyle de gelir vergisinin ikinci taksitinin de vade tarihi olan 1 Ağustos'a kadar ödenmesi gerekmektedir.

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Peki, gelir vergisi mükellefleri tarafından 2021 takvim yılında elde edilmiş olan kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecektir derseniz, gelin birlikte farklı gelirlerin beyan durumlarına bir göz atalım."

 


Geri Dön