19 / 04 / 2024

Gemlik Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Gemlik Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Gemlik Belediye Meclisi Mart ayı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Gündemin ilk 10 maddesi açıklandı...



Gündemin ilk maddesi Demirsubaşı Mahallesi 218 ada, 1 parsel numaralı taşınmaz planda yolda kaldığından, kamulaştırma programına alınması ile alakalı rapor, oybirliği ile kabul edildi. 


2.madde; Plan Bütçe Komisyonu'nun, İlçemiz Halitpaşa Mahallesi 314 ada, 1-11-12 parsel numaralı taşınmazlar planda yolda kaldığından, kamulaştırma programına alınması ile ilgili raporuydu, rapor oybirliği ile kabul edildi. 


3.madde; Plan Bütçe Komisyonu'nun, Sermayesinin tamamı Gemlik Belediyesi'ne ait olan GEMTAŞ Gemlik İnşaat Taahhüt San. Ve Tic. A.Ş. için 1.000.000,00 TL. Sermaye aktarımı yapılması ile ilgili 04.03.2016 tarihli raporuydu. Konu ile alakalı söz alan MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan, "söz konusu şirketi bakanlığın engelinden dolayı devir şeklinde almıştı. Şirketin konut işlerini yapamayacağı önceden öngörülmeliydi. Hem yapamayacaksa, neden 1 Milyon TL vereceğiz" dedi. Ahmet Avcı; "İşi şu an yapamıyoruz ama doğrudan temin ile alakalı işler yapacağız. Bu tarz işler için de en az 250 bin TL kayıt gerekiyor" dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; "Pazar yerlerini belediye veya şirketleri işletiyor. Bunu işletebilmesi için de 250 Bin TL sermayesi olması gerekir. Ayrıca, şu anlık toplu konut yapamıyor. Sonraki dönemde yeterliliğini sağlayıp yapabilir. Bu konuda çalışmalarımız ve ön hazırlığımız sürüyor. Meclis Üyemiz Gülşen Uslu'yu da, mühendis olarak belediyeye aldık. Kendi Şirketini de kapattı. Toplu Konut Projesini kendimiz yapıyoruz" şeklinde konuştu. Konu MHP ve CHP'nin ret oyuna karşı, Ak Parti oyları ile kabul edildi. 


4.madde; Mülkiyeti Belediyesine ait Adliye Mahallesi, 1175 parsel numaralı taşınmazın satışı ile ilgili 04.03.2016 tarihli raporuydu. CHP ve MHP'nin ret oyuna karşı Ak Parti oyları ile kabul edildi. 


5.madde; 1/2 hissesi Maliye Hazinesine ait olan, İlçemiz Umurbey Mahallesi, 52 parsel numaralı taşınmaz planda yolda kaldığından, Kamulaştırma programına alınması ile ilgili 04.03.2016 tarihli raporuydu. Rapor oybirliği ile kabul edildi. 


6.madde; İlçemiz Eşref Dinçer Mahallesi, Buket Sokak 626 Ada 148 Parsel malikinin maddi ve manevi tazminat talebi veya söz konusu taşınmazın Gemlik Belediyesi'nce kamulaştırılması hususundaki talebi ile ilgili raporuydu. Konu ile alakalı Gemlik Belediyesine 17 dava açıldığı ve davalar sonucunda 69bin TL ödendiği kaydedildi. Konudan mağdur olmamak adına uzlaşma yoluna gidilmesi görüşüldü. Rapor oybirliği ile kabul edildi. 


7.madde; Cumhuriyet Mahallesi, Yeni Mahalle ve Osmaniye Mahallesi 2. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar ile ilgili raporuydu. Yapılan 20 itiraz reddedilirken, rapor oybirliği ile kabul gördü. 


8.madde; Gemport A.Ş.'deki hisselerimiz nedeniyle hisse artırımına katılıp katılmama hususunda bir karar alınmasıydı. Madde gerekli inceleme ve görüşmelerin yapılması için komisyona geri çekildi. 


9.madde; yeni pazarın kurulması ve açık Pazar yerinin kapatılması önerişiydi. Daha önce de gündeme gelen madde üç ayda kroki oluşturulmadığı için tekrar onaylandı. 


10.madde; Mülkiyeti Gemlik Belediyesine ait olan, Hisar Mahallesi Niyazi Bey Cami yanında 198 ada 38 parselde bulunan arsanın İlçe Müftülüğümüz tarafından Bilgi Evi ve Kuran Kursu yapılmak kaydı ile Maliye Hazinesine bedelsiz devriydi. Konu ile alakalı söz alan MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan, "Müftülük tamam da, diyanet vakfının ciddi bir bütçesi var" dedi. 


CHP'nin ret kararı vermesi üzerine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Özgür Aksoy'un şaka ile karışık atışmaları dikkat çekti. Refik Yılmaz; "Hayırlı bir işte isminiz geçsin, sonra başka şeylerle anılmayın istedik" sözlerine Özgür Aksoy; "Bence siz böyle söylenti olsa da, siz dini suiistimal etmezsiniz. Biz usule karşıyız, başka yöntem benimsenmeliydi" dedi. 




Gemlik Gündem


Geri Dön