25 / 04 / 2024

Gemlik Devlet Hastanesi hızla yükseliyor!

Gemlik Devlet Hastanesi hızla yükseliyor!

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve hizmet başkanları, inşaatı devam eden Gemlik Devlet Hastanesi'ni gezdi.



Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve hizmet başkanları, yapımı hızla tamamlanan yeni Gemlik Devlet Hastanesini ziyaret ederek hastanesi yöneticisi Dr.Şahmeran Çelenkoğlu’ndan bilgi aldı.


Bursa Kamu Hastaneler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, "2017 yılı içinde faaliyete geçmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtilirken hastanenin başlangıçta 150 yatak kapasiteli planlandığını ancak inşaat devam ederken yapılan revizyonlarla 261 yatak, 61 poliklinik odası, 5 yataklı yeni doğan ve 31 yataklı  erişkin yoğun bakım üniteleri, 24 cihazlı diyaliz ünitesi, 8 yataklı palyatif bakım ünitesi, evde bakım ünitesi, izole enfeksiyon hastalıkları kliniği ve 10 adet SDL odasının olacağı" kaydedildi. 


Konu ile ilgili açıklama yapan Prof.Dr.Rüstem Aşkın, "Yeni hastanemiz 29 bin 918 metrekare arsa alanı ve 35 bin 103 metrekare kapalı alana sahip. Son derece modern yapılmış, Gemlik’te ihtiyacı hissedilen bir sağlık yatırımıdır. İnşallah yakın zamanda hizmete almış olacağız. Kullanılacak cihazların tamamı yeni olacak ve hepsi son teknoloji. Tesisin tıbbi hizmet sunum alanlarının da son derece ferah şekilde kurgulandığını" söyledi.


Prof.Dr. Aşkın,  Başhekim Şahmeran Çelenkoğlu'na çok ciddi katkıları için teşekkür etti.




Geri Dön