26 / 04 / 2024

Gemlik'te arazi fiyatları iki katına çıktı!

Gemlik'te arazi fiyatları iki katına çıktı!

Türkiye'nin otomobilinin üretileceği fabrika Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak. Fabrikanın yerinin belli olmasıyla birlikte, Gemlik'teki arazi fiyatları yüzde 50 oranında arttı...



Türkiye'nin otomobil fabrikasının Bursa'da kurulacağı daha önce kesinleşmiş ama tam yeri kesinleşmemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yerli otomobil fabrikasının Gemlik ilçesinde kurulacağını açıkladı. Yetkililer bölgenin liman, serbest bölge ve tedarik bölgesine yakın olması sebebi ile tercih edildiğini ifade ediyor.

Yerli otomobil fabrikasının kurulacağı bölgenin daha önce rağbet gören bir yer olmadığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmacıklı Uzmanpara'ya yaptığı açıklamada, "Aslında bölge pek rağbet gören bir bölge değildi. Özellikle fabrika yapılacak arazi TSK'ya ait bir geniş arazi. Gençali Mahallesi'ndeki arazi 1753 parsel ve 4 milyon 220 bin metrekare alana sahip. Yakın civarında yer alan Gençali, Ata, Ergürücük Mahalleleri'nde talep yoğun. Hatta güneyde Kurşunlu Mahallesi'ne kadar talebin etkileri görüldü." şeklinde konuştu.

ALIM- SATIM HAREKETLİLİĞİ VAR

Fiyat artışlarında ise yüzde yüzde 40-50 aralığında bir artış olduğunu söyleyen Mustafa Özelmacıklı, "Arsa fiyatları çok yakın sürede hızlı arttı. Yani daha önce 750 TL metre kare birim fiyatında olan arsalar şimdi 1.000 TL ve üzerinde. Özellikle Gençali Mahallesi'nde alım – satım hareketliliği yoğun." diye konuştu.

ZEYTİNLİK ALANLARI RİSKLİ

Gemlik bölgesinde bazı mahallelerin tarla vasfında göründüğünü hatırlatan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bursa İl Başkanı Göksel Birsen ise bazı bölgelerdeki arsaların zeytinlik olarak geçtiğini ve yatırımcı açısından riskli olduğuna dikkat çekiyor.

Gençali Mahallesi ise deniz altında bir seviyede olduğu için büyük bir yapılaşma beklenmediğini belirten Göksel Birsen, "Kurşunlu bölgesine doğal gaz gelmesi ile birlikte fiyatlar daha da artabilir" dedi.

Yerli otomobil üretimi Gemlik’te konut fiyatlarını artıracak!

TOGG fabrikasının temel atma zamanı açıklandı!

Gemlik'e piyango vurdu!


Geri Dön