27 / 04 / 2024

Gençlerin ilk tercihi 1+1 konutlar!

Gençlerin ilk tercihi 1+1 konutlar!

Konut projelerinde en hızlı satış küçük dairelerde oluyor. Konuta yatırım yapmak isteyenler tercihini 1+1 dairelerden yana kullanıyor.



Konut üreticisi firmaların tüketicilere sundukları projelerde en hızlı satışlar metrekaresi küçük dairelerde yaşanıyor. Birikimlerini konut üzerinden değerlendirmek isteyenlerin ağırlıklı tercihi ise 1+1 tipi daireler oluyor. 


SON 15 yılda üretilen konut projelerinde trend değişikliğine giden firmalar, planlarını tercihlere göre şekillendiriyor. Gayrimenkul satın alabilme yaşının 30'u seviyelere kadar inmesiyle küçük dairelere olan ilgi de artıyor. Uzmanlar, "Tek başına yaşayanlar, birlikte yaşayanlar, çocuksuz aileler ve tek çocuklu ailelerin sayılarının her geçen gün artıyor. Güvenlik konusuna verilen önem nedeniyle güvenli sitelere olan talebin artığını da dikkate alırsak, 'küçük olsun benim olsun' ve 'mutlaka güvenli olsun' mantığı ağırlık kazanıyor'' diyor.


TERCİHLER AYNI OLACAK 

Gayrimenkul uzmanlarının 1+1 tipi dairelere olan rağbetin artacağı konusunda yaptığı araştırma şu sonuçlan gözler önüne seriyor; "Türkiye'de nüfusun içinde yaklaşık 17 milyon kişi veya 4 milyona yakın hane halkı kiracı statüsünde. Önümüzdeki süreçte bu statüde olanlaeın ekonomik senaryoların olumlu seyretmesi halinde konut talebinin artacağım aşikâr. 

-Sonuçta, kimse kalkıp da, 'Bu kadar boş konut var, bunlar ne olacak. Stok var" hülyalarına kapılmasın... 

-Sosyal, ekonomik ve demografik gelişmeleri göz önüne aldığımızda, önümüzdeki 10 yıl içinde konut tercihlerinde bir değişiklik yaşanacağını söylemek de yanlış olmaz. 

-Önümüzdeki 10 yıl içinde ilk tercih edilecek konut büyüklükleri 110-125 metrekare arası, 2+1 ve 3+1 tipi konutlar olacak. 

-İkinci tercih ise 75-90 metrekare arasındaki 1 + 1 ve 2+1 tipi konutlar olacaktır. 

-Fiyat aralığı olarak bakarsak en çok 75-125 bin dolar arasındaki evlere talep edilecek. Gelirler arttıkça, bu aralığın 125-175 bin dolarlara çıkmasını bekliyoruz. 

-Küçük konutların seçilmesinin bir başka nedeni de insanların eskisi gibi eşyaya mahkûm yaşamak istememesidir. 


Daha fazla kazanmak için 

1-Ulaşım imkânı iyi olan muhitleri seçin. 

2-Site ortamını tercih edin. 

3-Site içerisinde az sayıda 1+1 olan projeleri tercih edin. 

4-Mümkünse dairenin ilk alıcısı siz olun. Yani lansman öncesi ön satış döneminde satın alın. 

5-Aidat v.s. yüksek rakamlı sürprizlerin çıkmaması için satış ofisinden detaylı bilgi alın. 

6-Özellikle fuar alanı, iş merkezleri veya üniversitelere yakın olan yerlerdeki 1+1 daireleri tercih edin. 

7-Ofis veya toplantı mekânı olarak kullanılabilecek projeler önceliğiniz olsun. 

8-Kiraya verecekseniz, kira bedelinin konutun taksitini karşılayacak düzeyde olmasına dikkat edin. 


Güneş


Geri Dön