28 / 03 / 2024

Erdoğan: Çamlıca'da İstanbul'un her yerinden görülecek cami yapacağız!

Erdoğan: Çamlıca'da İstanbul'un her yerinden görülecek cami yapacağız!

Erdoğan, İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Camisi'nin yeniden ibadete açıldığı törende, Çamlıca'ya da 15 bin metrakare üzerine dev bir cami yapacaklarını açıkladı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camisi ve 1. Mahmud Kütüphanesi'nin 4,5 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından, İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümünde yeniden ibadete açılması dolasıyla Fatih Camisi'nin avlusunda düzenlenen törendeki konuşmasında,  şunları söyledi:


"İşimiz daha bitmedi. Bir taraftan Akdeniz ve Haliç Caddesi'ndeki medreselerin restorasyonu başlıyor. Onların bitişiyle birlikte çevredeki tüm peyzaj çalışmalarıyla inşallah bu bölge çok daha farklı bir hale gelecek.''

Bu medreselerde öğrencilik yıllarını geçirdikleri için duygulu olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Şimdi bunu yeni nesillere taşıyacağız. Onun için bu adımları atacağız'' diye konuştu.


Arınç: 400 eseri restore ettik


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da açılışta yaptığı konuşmada, "2003 ve 2012 arasında İstanbulumuzda restore ettiğimiz ve yeniden dimdik ayağa kaldırdığımız eserlerimizin sayısı tam 400'dür" dedi.


Çamlıca'ya dev cami yapılacak


Bu arada, Üsküdar Belediyesi Kandilli Geleneksel El Sanatları Merkezi açıldı.

Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, ''Medeniyet inşa etmek elbette zordur ama yan gelip yatarak medeniyet inşa edilmez'' dedi.

Erdoğan, ''Çamlıca'daki televizyon kulesinin yanında 15 bin metrekare üzerinde bir cami yapacağız. Çamlıca'daki bu dev cami, İstanbul'un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi'' diye konuştu.


AA


Geri Dön