26 / 04 / 2024

Hektaş İnşaat, Araplar'a terzi usulü konut projesi dönemini başlatıyor!

 Hektaş İnşaat, Araplar'a terzi usulü konut projesi dönemini başlatıyor!

Mütekabiliyet yasası sonrası Arap konut alıcıları müteahhitlere istedikleri konut ve siteyi anlatarak ‘terzi usulü’ ısmarlama proje talep etmeye başladı.



MÜTEKABİLİYET yasası, Türk inşaat sektörünün ezberini bozdu. Yasanın çıkmasının ardından Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinden büyük çapta konut talebinin geleceğini gören müteahhitler bu ülkelere ofis açarak, talep toplamaya başladı. Ancak bu talep toplamanın önemli bir farkı bulunuyor. Gelen taleplerin sahipleri ya birbirleriyle akraba ya da yakın arkadaşlar. 50 ya da 100 kişilik bir grup, müteahhitlere istedikleri dairi tipini, istedikleri bölgeyi belirterek buna göre bir mimari proje hazırlanmasını istemeye başladı. Türk-Kuveyt İş Çevreleri ve Hektaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi, yeni trendin Körfez ülkelerinde oldukça büyük rağbet gördügünü söyledi. Ekşi “Akrabalar bize gelerek istedikleri daire sayısını ve şeklini sipariş ediyor. Biz de ona göre proje çizerek binaları yapıyoruz. Böylece hem beğenmeme riskleri ortadan kalkıyor. Hem de satılmama sıkıntısı olmuyor” dedi. Çekmeköy’de yaptıkları İdealist Kent projesiyle adından söz ettiren ve Mütekabiliyet yasasının çıkması için çaba harcayan isimlerin başında gelen İbrahim Ekşi, ellerinde bin adetlik bir konut talep listesi olduğunu, yasanın çıkmasının hemen ardından Körfez ülkelerinden birçok heyetin projelerine gelmeye başladığını söyledi. Ekşi “Sürekli alım heyetleri daire bakıyor. Kuveytli bir heyet konut almak için projemize geldi. Biz de bu yoğunluğu değerlendirmek için çalışmalara başladık” dedi.


Yasaya anayasal güvence sağlamak için çalışıyoruz


2008 yılında da kısa süreli çıkan ancak Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Mütekabiliyet yasasının yine aynı sıkıntıyla karşılaşmaması için de çalışmalara başladıklarını belirten Ekşi, konuyu anayasa komisyonlarına taşımak için randevu alacaklarını söyledi. Ekşi “Bu işin çözümü, yasanın anayasal zemine dayanmasıyla mümkün” dedi. Yasanın çıkmasıyla Türk ekonomisinin atağa kalkacağını belirten Ekşi, özellikle Körfez ülkelerindeki insanların Türkiye’nin her tarafından ev almak istediklerini, bunların arasında Karadeniz’in ön planda olduğunu söyledi. Ekşi “Birçok Körfez ülkesi vatandaşı, şimdiden Karadeniz’in yaylalarından ev almak istediklerini belirtiyor” diye konuştu.


Star


Geri Dön