19 / 04 / 2024

Tarık Akan Taş Mektep'in şubelerini açma tekliflerini reddediyor!

Tarık Akan Taş Mektep'in şubelerini açma tekliflerini reddediyor!

1991’den beri İstanbul Bakırköy’deki ‘Taş Mektep’ adlı ilköğretim okulunun ortakları arasında yer alan oyuncu Tarık Akan’a okuluyla ilgili ilginç teklifler geliyor



Okulun iyi bir imaja sahip olması nedeniyle bazı işadamları, okulun şubelerini İstanbul’un çeşitli semtlerine açmak için harekete geçti. Ancak Tarık Akan’ın kapısını aşındıran işadamları tüm ısrarlarına rağmen usta oyuncuyu ikna edemiyor. 


Sanatçı, “Okul ticarethane değil ki şubeleri olsun. Bakırköy’deki okulla yakından ilgileniyorum. Diğerleriyle ilgilenecek vaktim olmaz. İlgilenmediğim bir yere isim veremem” diyerek teklifleri reddediyor.


ÜNLÜ MEZUNLAR VERDİ

Taş Mektep, 1864 yılında Paris’ten gelen şehircilik uzmanı Kont Alleon tarafından İstanbul’da yaz aylarında oturmak için yaptırıldı. 1894’te İstanbul’da meydana gelen depreme kadar burada oturan Kont Alleon, binayı 1898 yılında Preveze Mutasarrıfı Ali Rıza Paşa’ya sattı. 


1900 yılında Maarif nezaretine devredilen yapı okula dönüştürüldü ve günümüze kadar ‘Taş Okul’ adıyla çeşitli derecelerde eğitim hizmeti sundu. Ünlü klasik müzik bestecisi Ulvi Cemal Erkin, Münir Özkul ve Tarık Akan gibi isimler de bu okuldan mezun oldu.

Habert ürk


Geri Dön