20 / 04 / 2024

Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri bahçesinde metro çalışması!

 Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri bahçesinde metro çalışması!

Haziran ayında Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde kaldırım çökmüş, 1 kişi can vermişti. Olay, İnönü Bulvarı'ndaki metro inşaatında projeyi değiştirtti



Ankara'da, metro inşaatında yaşanan göçük, proje değişikliği getirdi... Metro inşaatı yer altından delme tünel yöntemiyle yapılıyordu. Kazıklı sisteme geçildi. Eski yöntemde, yer altındaki çalışmalar görülmüyordu. 


Yeni sistemle, yanlara dev beton kazıklar çakılarak metro çalışması, dev çukurlarda açık şekilde yapılacak. Yeni yöntem nedeniyle Hava Kuvvetleri ile Genelkurmay'ın bahçelerine girilecek. 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı iki kurumla protokol imzaladı. Her iki kurumun bahçesinde yapılacak metro çalışmalarından sonra, bahçeler eski haline getirilerek teslim edilecek. Genelkurmay'ın bahçesinde 3 , Hava Kuvvetleri'nin bahçesinde ise 5 metre içeri girilecek. İki bahçeye yan yana beton kazıklar çakılacak. Yöntemle Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri binalarının sağlamlığı da garanti altına alınacak, olası kayma önlenecek. Bu sürecin ardından Necatibey Metro istasyonu tamamlanacak ve bulvar 15 Eylül'de trafiğe açılacak. Çayyolu metrosu yanında, Batıkent-Sincan ve Keçiören metro hatlarında da sona yaklaşılıyor. Söğütözü'nde metro nedeniyle kapalı olan yol bu ay açılacak. Batıkent'teki kapalı yol da okullar açılmadan hizmete girecek. Metrolarda kullanılacak 324 aracın alımı için ihaleye yapılırken, bu hafta içinde sözleşme imzalanacak. 


Deniz Çiçek / AKŞAM


Geri Dön