19 / 04 / 2024

Geri ödemeden 250 bin TL sizin olsun! Sadece başvuru yapmanız yeterli! Bu fırsatı kaçırmayın

Geri ödemeden 250 bin TL sizin olsun! Sadece başvuru yapmanız yeterli! Bu fırsatı kaçırmayın

KOSGEB birçok mesleği barındıran Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı kapsamı neticesinde 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlayacak. İşte detaylar…



KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile birlikte kaybolmaya başlamış ya da kaybolmuş olan meslekler için geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile; kuruluş, işletme, yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım, pazarlama adı altında destek verecek. Bu program neticesinde belirlenmiş olan meslekleri icra edenlere 150 bin lira, 200 bin lira ve  250 bin lira para desteği verilecek.

Dünya Gazetesi’nin derlemiş olduğu habere göre, şu ana kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı 602 kadar işletmenin ön başvurusunu kabul edildi. Bu kapsam neticesinde destekten yararlanabilmek için KOSGEB veri tabanına kayıt olmak gerekiyor. Başvurular ise başladı ve 30 Eylül 2022’ye kadar devam edecek.

Ön başvuruda kabul edilen işletme birimleri arasında, gramofon tamircisi, ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri yapan kişiler de var.

KOSGEB aracılığı ile ele alınmış olan program, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı olarak adlandırılıyor. Program ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'ne şu ana kadar başvuruda bulunan 800 adet işletmeden 602 tanesinin ön başvurusu kabul olduğu açıklandı. Programdan yararlanmak isteyenler, 30 Eylül 2022 gününe kadar KOSGEB veri tabanına kayıt sağlayabilecekler.

 Geri ödemeden 250 bin TL sizin olsun! Sadece başvuru yapmanız yeterli! Bu fırsatı kaçırmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön