18 / 04 / 2024

Germencik'e modern hizmet binası!

Germencik'e modern hizmet binası!

Germencik Ziraat Odası’nın ilçenin genişlemesi nedeniyle ihtiyaçlara cevap veremediğini söyleyen Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Yeni ve modern binamızda Germencik Ziraat Odası ile birlikte vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermeye başladık” dedi




Germencik Belediyesi tarafından vatandaşa daha geniş bir ortamda ve daha iyi hizmet vermek için inşaatına başlanan belediye binası tamamlandı. Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte köylerin mahalleye dönüştüğünü ve bu kapsamda Germencik'in de 36 mahallelik bir ilçe olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ümmet Akın, ilçeye 55 yıldır hizmet veren mevcut belediye binasının ve Germencik Ziraat Odası'nın büyüyen sorumluluk alanı nedeniyle yetersiz kaldığını ifade etti. 


Nitelikli hizmet 


İlçeye yeni bir belediye hizmet binası kazandırmak için kolları sıvadıklarını dile getiren Başkan Akın, "Yeni bir bina projesi ortaya koymuştuk. Bu kısa süre içerisinde hızla mesafe kat ederek çalışmalarımızı tamamladık. İlçemize Türk ve Selçuklu mimarisi kimliğini taşıyan bu eser ile kurumsal yapımızı güçlendirerek vatandaşlarımıza daha hızlı ve nitelikli hizmet ulaştırabileceğiz. Kısa bir süre önce taşındığımız yeni binamızda Germencik Ziraat Odası ile birlikte hizmet vereceğiz. Başkanlığımızda 1,5 yılı geride bıraktık. Bu kadar kısa bir sürede Büyükşehir Yasası'nın tüm olumsuzluklarına rağmen, bütçemizin elverdiği ölçüde ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte yapacağımız hizmetlerle Germencik'i yaşam kalitesi yüksek örnek bir ilçe yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bunu vatandaşlarımızla, persone limizle bütünleşerek hep birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 


ADÜ Meslek Yüksekokulu 2 yıl içinde hizmete girecek


Aydın Valiliği, Germencik Belediyesi, Güriş ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokolle Germencik Meslek Yüksekokulu projesi hayata geçiriliyor. Göreve geldiği günden bu yana ilçeye ekonomik ve kültürel alanda katkı sağlayacak olan bir üniversitenin hayalini kurduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ümmet Akın, "Projemizle ilgili en büyük adımı attık. Dün itibariyle Valilik, belediye, Güriş ve Rektörlük arasında imzalanan protokolle üniversitemiz en geç 2 yıl içerisinde eğitim öğretime başlayacak" dedi. 


Modern mimarisiyle dikkat çeken projede Selçuklu motiflerinin de kullanıldığını söyleyen Akın, spor kompleksini de barındıran projeyle öğrencilerin modern sınıflarda eğitim alırken, aynı zamanda sosyal yönden de kendilerini geliştireceklerini söyledi. 


Eğitimde de marka olacak 


Üniversitenin ilçedeki ticareti de hareketlendireceğini söyleyen Başkan Akın, şöyle konuştu: "Adnan Menderes Üniversitesi Seracılık ve Tarım Meslek Yüksekokulu projemiz ile bölgemizin zengin jeotermal kaynakları en elverişli şekilde kullanılıp, nitelikli işgücü sağlanarak istihdam yaratılacak. Seracılığın yaratacağı ekonomik hareketlilik ve istihdam ilçemizi mevcut halinden iki kat büyüklüğe ulaştırma potansiyeline sahiptir. Bölgemizdeki dev jeotermal yatırımların ülke ekonomisine büyük katkıları olsa da maalesef yerelde kendi vatandaşımıza ve ilçe ekonomimize katkısı yok denecek kadar azdı. İşte bu olumsuz manzara seracılıkla tersine döndürülecektir. Seracılık için gerekli olan sıcak ve temiz su, karbondioksit ve arazi unsurlarını içinde barındıran ilçemiz en önemli eksiklik olan yetişmiş insan gücünü de tamamlamak için gerekli adımı dün itibari ile atmış olduk. AR-GE projelerinde de bölgede önemli rol oynayacağını planladığımız üniversite ile ilçemiz eğitimde de marka bir kent olma yolunda ilerleyecektir. Modern bilimin ışığında bilgi çağının imkanlarını en iyi şekilde kullanan, değer üreten, yeniliklere açık, proje geliştiren, çevre bilincine sahip, doğal ve kültürel kaynaklarını en iyi şekilde kullanmayı bilen öğrenciler yetiştirmek ve onlara destek olmak bizim en büyük görevimizdir. Bu bağlamda açılacak olan üniversitemizin bölgemize, vatandaşımıza ve ulusumuza hayırlı olmasını temenni eder, emeği geçen herkese teşekkür ederim."



Kent Meydanı yeni yaşam merkezi olacak


Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, belediye binasının yeni yerine taşınmasının ardından 'Kent Meydanı projesini hayata geçireceklerini müjdeledi. Göreve geldiği günden bugüne projeleriyle dikkat çeken Başkan Akın, yeni belediye binasına geçtik. Eski belediye binasının bulunduğu alanda yerel seçim sürecinde söz verdikleri vaatlerden olan Kent Meydanı projesini hayata geçireceklerini söyledi. 


Simge proje 


Germencik Yeni Kent Meydanı'nın ihalesinin tamamlandığını söyleyen Akın, "Yapacağımız meydan, Germencik'te yaşam merkezi haline gelecek, sosyal alanlarıyla Germencikli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecektir. Alanda bulunan camide de restorasyon yapılacak, kentlerin simgesi olan bir saat kulesi inşa edilecek. Granit zemin kaplaması ve proje detaylarıyla fark yaratacak alanımızda esnaf alışveriş merkezleri, kafeleri, restoranları ve havuzuyla bölgede tek olacak. 6 ay içinde inşaatı tamamlanacak olan proje hizmete girdiğinde esnafımızın iş potansiyelini ve bölgedeki ticari hareketliliğin de artmasını sağlayacak. Sosyal yönden önemli olan bu projenin vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.



Belediyeye güneş panelli kademe binası


Germencik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek proje ile ilgili açıklama yapan Başkan Ümmet Akın, "En geç 2 yıl içerisinde Germencik'te eğitim ve öğretime başlayacak olan Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun Germencik'te eski kademe binası yerine inşa edilmesiyle, ihtiyaç doğan yeni kademe binası hazırlıklarına başladık. Zemini hazırlanan ve 2 ay içerisinde tamamlanması planlanan güneş panelli yeni kademe binası, bugünlerde sıkça konuşulan yenilenebilir enerji kaynağı uygulamalarının oldukça popüler olan bir çeşidi. Hemen her alanda kullanılabilen, güneş enerjisi gerek çevreci olması, gerekse ucuz işletme maliyeti sebebiyle tercih edilen elektrik üretme yöntemlerinden biri haline gelmiştir. Bu sebeple tercih ettiğimiz yeni güneş panelli kademe binamızdan elde edilecek elektrik enerjisinden faydalanacak olan taş ocağı tesisimiz de buraya taşınacak" diye konuştu. 


200 araç kapasiteli 


Belediyeye ait bütün araçların bakım ve onarımının da yapılabileceği 17.000 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan yeni kademe binası 200 araç kapasitesine sahip olacak. Bakım ve tamir işlerini yapan tüm işçilerin toplanma ve dinlenme merkezi haline gelecek binada, malzeme depoları, idari odalar, toplantı salonu ve soyunma odaları bulunacak. İşçilerin çalışma koşullarının iyileşeceği, dolayısıyla verimin de artacağı, modern ve teknik farklılıklara sahip olan tesisin yol güzergahı üzerinde olması sebebiyle ulaşımı da kolay olacak.



Yeni Asır


Geri Dön