27 / 04 / 2024

Kars Belediyesi modern hizmet binasına taşınıyor!

Kars Belediyesi modern hizmet binasına taşınıyor!

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un girişimleriyle geri alınan ve yeniden belediye hizmet binası olması için projesinde değişiklikler yapılarak yapımına başlanan Modern Belediye Hizmet Binası’nın yapımı tamamlandı...




Kars Belediye Başkanlığı, yapımı tamamlanan Modern Hizmet Binası’na taşınıyor.


Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un girişimleriyle geri alınan ve yeniden belediye hizmet binası olması için projesinde değişiklikler yapılarak yapımına başlanan Modern Belediye Hizmet Binası’nın yapımı tamamlandı. Ufak tefek eksiklikleri de giderilen binada Pazartesi günü Karslılara hizmet verilmesi bekleniyor.


Eski Belediye Binası’ndan Yeni Modern Hizmet Binası’na birimlerin taşınmasına başladı. Taşımı işlemleri hafta sonu tamamlandığı takdirde yeni binada Pazartesi gününden itibaren halka hizmet verilecek.


Göreve geldikleri günden itibaren özellikle alt ve üst yapıda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Karslılara hizmet vermek için gece gündüz durmadan çalıştıklarını, Kars’ın birçok önemli sorunlarını çözdüklerini 2014 inşaat sezonunda bütün mahallelerden kaldırım ve sıcak asfalt çalışması başlatacaklarını belirtti.


Aşt yapı, üst, yapı, arıtma tesisleri, hayvan pazarı, mezarlık projesi, Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte son olarak Karslılara yakışır Modern Hizmet Binası’nı yağımı tamamlayarak hizmete açacaklarına dikkat çeken Bozkuş, bin 500 metrekare tarihi tescilli alanı olan binaya 12 bin metrekare ilave alan daha ekleyerek son derece modern ve kullanılışlı bir hizmet binasını Karslıların hizmetine sokmanın mutluğunu yaşadığını söyledi.


Bozkuş; “Tarihi binayı biz göreve geldikten sonra bir anlaşma karşılığında otel projesini iptal ettik ve belediye hizmet binası olarak yeniden projelendirdik. Daha sonrada inşaat çalışmalarımıza başladık. Bugün ise çalışmalar tamamlanarak taşınma işlemlerine başladık. Toplamda kapalı alan olarak 13 bin 500 metrekare olan binamızın bin 500 metrekaresi eski tarihi tescilli yapıdır. Belediye binamız tarihi bir yapı olduğu için Koruma Kurulu’nun almış olduğu karara göre inşa ettik. Ve tarihi dokuya asla zarar vermedik. Tüm birimlerimizi burada topladık. İlave olarak Meclis Toplantı Salonu, her katta toplantı salonu var. Yemekhane, lokal, aşevi, çok amaçlı salon, misafirhane gibi her birim de mevcut. Kars’ımıza çok güzel bir hizmet binası kazandırdık. Modern Belediye Hizmet Binası Kars’a ve Karslılara hayırlı olsun” dedi.


“MODERN BELEDİYE HİZMET BİNASI ÇOK AMAÇLI KULLANILACAK”


Göreve başladıklarında ilk işlerinin eski belediye binasının geri alarak yerine Modern Hizmet Binası yapmak olduğunu kaydeden Bozkuş, bunun mutluluğunu yaşadığını kaydetti.


“Biz göreve geldiğimizde Kars Belediyesi'ne ait eski Belediye Hizmet binası 06.06.2005 tarih ve 99 sayılı Belediye Meclis Kararı ile Eski Hizmet Binası'nın turistik otel yapmak şartıyla 49 yıllığına Yap-İşlet-devret modeli ile kiraya verilmesi ve 21.06.2005 tarih ve 220 sayılı Belediye Encümen Kararı ile ihaleye çıkarılmasına karar alınmıştı. 11.07.2005 günü yapılan kapalı teklif usulü ile ihalede Ultramar Sağlık Hizmetleri Tic.Ltd.Şti idari teknik şartnameye uygun olarak Eski Hizmet Binasını turistik otel yapacağını ve taşınmazın tesliminden sonra 28 ay sürede yapacağını, 43 yıl sonra belediyeye teslim edeceğini, beyan ve teklif etmiş söz konusu işin ihalesini almıştı. Biz itiraz ettik. Tarihi binayı ilgili firma ile anlaşarak karşılık ihaleyi fesh edip binayı geriye aldık. Şimdi de gördüğünüz gibi çok güzel bir Hizmet Binası yaptık. Kars’a bu kadar güzel çok amaçlı bir belediye hizmet binası kazandırdığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.


Mevcut Belediye Binası’nda yeni binaya taşınma işlemleri başladı. Taşınma işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Taşınma işlemleri hafta sonu tamamlandığı takdirde Pazartesi günü Modern Hizmet Binası’nda Karslılara hizmet verilecek.


Kars Belediye Başkanlığı'nca yaptırılan Modern Hizmet Binası'nda çok amaçlı salonlar, dinlenme salonu, sosyal tesisler, lokal, Meclis Salonu, Encümen toplantı salonu, toplantı odaları, nikah salonu ve otoparkta bulunuyor.



Doğu Rehberi


Geri Dön