18 / 04 / 2024

Gezi Oteli 30 milyon dolara Patronlar Kulübü oluyor!

Gezi Oteli 30 milyon dolara Patronlar Kulübü oluyor!

Atay Turizm Taksim'deki eski Gezi Oteli'ni 30 milyon dolarlık yatırımla "Patronlar Kulübü"ne dönüştürüyor



Taksim Gezi Parkı'nın hemen karşısında bulunan eski Gezi Oteli'ni 2007 yılında alan Atay Turizm otele eski canlılığını kazandırmaya hazırlanıyor. 1950'li yıllarda açılan ve Taksim iş dünyasının önemli buluşma noktalarından biri olan Gezi Otel'i Emre ve Tuğrul Etik adlı yatırımcılardan alan Atay Turizm, oteli 30 milyon dolarlık yatırımla yeniledi. 1 Ağustos'ta kapılarını açmaya hazırlanan otel 63 odalı butik bir otele dönüştürüldü. Metex Design'dan Mimar Sinan Kafadar tarafından Timeless Design (Zamansız Tasarım) felsefesiyle yapılan otelin giriş katı ise 1960'lı yıllardaki Patronlar Lokantası konseptini canlandıracak. Atay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Can Atay, "50 senelik bir oteldi ve zamana karşı hiç tadilattan geçmemişti. Biz oteli baştan sona yeniledik. Ne çok modern ne de klasik bir tarz belirledik. Sinan Kafadar 'Timeless Design' adı verilen bakış açısıyla her iki tarza atıfta bulunacak şekilde tasarladı" dedi. Atay, otelin giriş bölümünün yanı sıra hemen yanında ayrı bir giriş olacağını ve burada Patronlar Lokantası denilen Taksim iş dünyasının buluşma noktalarından birini yaratacaklarını söyledi. Bunun için görüşmelerinin devam ettiğini de kaydeden Atay, otelin çatı katında ise 'fine dining' konseptini getireceklerini, dünyaca ünlü birkaç markayla görüştüklerini söyledi.

BOĞAZ MANZARASINDA DUŞ
63 odadan oluşacak otelde odaların çoğunun Boğaz manzarasını göreceğini söyleyen Atay, "Odalarda cam cepheler kullanıldı. Banyo kapıları bile camdan. Misafirlerimiz duş alırken de Boğaz manzarasını görebilecek'dedi. Atay, bahçeli odaların yanı sıra loft suitlerin de oda seçenekleri arasında olacağını kaydetti.

ATIKTAN ENERJİ ÜRETECEK
Atay, otelin yeşil bina kriterlerine göre inşa edileceğini söyleyerek atıktan enerji üreteceklerini ve ısıtma, soğutma ve sıcak suyu buradan sağlayacaklarını kaydetti. Atay binanın karbon salımını minimuma indireceğini de söyledi.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön