19 / 04 / 2024

Gıda fiyatlarında beklenen düşüş gecikebilir! Açıklanan rakam endişe yarattı

Gıda fiyatlarında beklenen düşüş gecikebilir! Açıklanan rakam endişe yarattı

Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık yüzde 105,70, aylık yüzde 15,16 arttı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlar gıda fiyatlarında yaz aylarında düşüş beklentisinş öteledi. Ekonomi uzmanları "Enflasyonun hızını kesmesini beklerken gelen rakamlar pek de bekleneni veren türden değil" açıklaması yaptı.



"NİSAN'DA OLUŞAN DÜŞÜK FİYAT BEKLENTİSİ GECİKEBİLİR"

Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, “Yaz ayları ile gıda fiyatlarında büyük oranda bir düşüş olmasını bununda enflasyonun hızını kesmesini beklerken gelen rakamlar nisan ayında oluşan beklentinin bir miktar gecikebileceğinin sinyallerini veriyor” dedi.

Prof. Dr. Volkan Öngel, “Yaz ayları ile birlikte gıda fiyatlarında büyük oranda bir düşüş olmasını bununda enflasyonun hızını kesmesini beklerken gelen rakamlar Nisan ayında oluşan beklentinin bir miktar gecikebileceğinin sinyallerini veriyor. TÜİK verilerine göre endeks Mart’ta bir önceki aya göre yüzde 15,16, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 105,7, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 47,98 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 44,42 yükseldi.  Gübre ve toprak geliştiriciler alt grubunda görülen yıllık yüzde 228,2; enerji ve yağlar grubunda görülen yıllık yüzde 175,39 oranındaki artışlar tarladaki ürün fiyatlarına ve buradan da pazar tezgâhlarına yansımaya maalesef devam edecek gibi gözüküyor” diye konuştu. 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön