29 / 03 / 2024

Gıda ve akaryakıt fiyatlarında kötü haber! Fiyat artışları beklenenden fazla olacak

Gıda ve akaryakıt fiyatlarında kötü haber! Fiyat artışları beklenenden fazla olacak

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki enflasyonist baskının beklenenden daha fazla süreceği açıklandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2022 enflasyon raporunu açıkladı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 46,44'e yükseldi. Cari açık tahmini 27,5 milyar dolara çıkarken, katılımcılar doların yıl sonunda 16,85, bir yıl sonra ise 17,84 lira olacağı tahmininde bulundu.

GIDA VE AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ BASKI BEKLENENDEN UZUN OLACAK

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, küresel enflasyonun 2022'de yüksek kalmasının, 2023'ün ikinci yarısında ise ılımlı hale gelmesinin beklendiğini bildirdi. Bu da gıda ve akaryakıt fiyatlarında beklenen indirimler için daha bir yıldan fazla beklememiz gerektiği anlamına geliyor.

Moody's'ten yapılan açıklamada, artan gıda ve yakıt fiyatları ile Rusya-Ukrayna savaşıyla şiddetlenen tedarik zinciri kesintilerinin etkisiyle enflasyonist baskıların daha belirgin olacağı ve beklenenden daha uzun süreceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön